Buurtwerk

Buurtwerk maakte gebruik van het LTP ontwikkelassessment met inzet van assessmentpsychologen om de ontwikkeling van haar jongerenwerkers te stimuleren.

Het vraagstuk

Buurtwerk is van oorsprong een Rotterdamse organisatie en actief op het gebied van sociaal-cultureel werk, jongerenwerk, activering, advies en jongereninformatie. Zij dragen bij aan het welzijn van bewoners en de sociale kwaliteit van buurten.

In 2012 heeft het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) in opdracht van de gemeente het Rotterdams Keurmerk voor Jongerenwerk ontwikkeld. In dit kader heeft Buurtwerk een professionaliseringsslag gemaakt en geïnvesteerd in de ontwikkeling van haar jongerenwerkers. Onder andere door een ontwikkelassessment aan te bieden. Hiervoor schakelde zij de expertise van LTP in. 

De aanpak

Bij de uitvoering van het assessmentproject was het vooral belangrijk dat alle assessments in korte tijd afgerond zouden zijn. De jongerenwerkers doorliepen een assessmentprogramma op locatie, bestaande uit online vragenlijsten, intelligentietests, een rollenspel en een interview met een psycholoog van LTP. De deelnemers ontvingen een persoonlijk ontwikkelrapport met concrete tips. Dit heeft Buurtwerk vervolgens verder uitgewerkt in ontwikkelplannen.

Het resultaat

Wij hebben LTP tijdens dit proces als een plezierige, flexibele en meedenkende partner beschouwd. Het assessment heeft Buurtwerk goede handvatten geboden om haar medewerkers op de juiste wijze te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling. Wat uiteindelijk mede heeft bijgedragen tot het behalen van het Rotterdamse keurmerk jongerenwerk, waar wij als Buurtwerk erg trots op zijn!

Het project is op tijd afgerond en Buurtwerk was zeer tevreden over de kwaliteit. De samenwerking verliep soepel, de vraagstelling van de assessments was vooraf goed afgestemd en het lukte aan beide kanten om alles zo efficiënt mogelijk in te plannen.

Daarnaast en nog belangrijker: de stichting Buurtwerk Jeugd behaalde het keurmerk met vlag en wimpel en de beide andere Buurtwerk organisaties (Alexander en Kralingen-Crooswijk) behaalden afgelopen juni het keurmerk.

– Hélène de Bruijn, Coördinator jongerenwerk Buurtwerk Kralingen-Crooswijk

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?