Ontwikkelassessment

Ontwikkelassessment met inzet van een LTP Business Psycholoog

Wil jij de persoonlijke en professionele ontwikkeling van je medewerkers stimuleren? Het ontwikkelassessment van LTP biedt waardevolle psychologische inzichten om gericht aan de slag te gaan en ontwikkeling écht in beweging te zetten. Het is een belangrijke investering in het beter laten functioneren van mensen en het ontwikkelen van een growth mindset

Een assessment biedt inzicht en spreekt de growth mindset aan

Door corona is maar al te duidelijk geworden dat mensen, teams en organisaties hun veranderkracht moeten inzetten om succesvol te blijven. Stilstaan is geen optie. Een ontwikkelassessment van LTP biedt medewerkers waardevolle inzichten om gericht met hun ontwikkeling aan de slag te gaan. Op welke vlakken kunnen zij zich nog ontwikkelen? Hoe kunnen zij dat het beste aanpakken? Beschikt de medewerker over het potentieel om te kunnen groeien naar een andere, misschien wel leidinggevende rol? En hoe zit het met iemands veranderkracht?

Wat levert het ontwikkelassessment op?

Deelnemers aan een ontwikkelassessment bij LTP worden begeleid door ervaren psychologen met coachingspapieren. Zij weten jouw medewerker te inspireren en aan te zetten tot het nemen van eigenaarschap. De deelnemer ontvangt veel meer dan alleen een paar ontwikkelpunten; de ontwikkeling wordt écht in beweging gezet.

  • Met de inzichten uit het assessment identificeer je snel en effectief de aandachtspunten in het licht van de huidige of nieuwe (leidinggevende) rol.
  • Er staat vermeld óf en hóe een medewerker zich verder kan ontwikkelen.
  • Voor de medewerker betekent het een nieuwe impuls voor verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het is vaak een startpunt waarop met coaching of training kan worden voortgeborduurd.

Het resultaat: een beter presterende medewerker die zelf de regie pakt in zijn of haar ontwikkeling en daardoor met plezier en vertrouwen de toekomst tegemoet gaat.

Zowel kandidaten als opdrachtgevers krijgen toegang tot het assessmentrapport via een beveiligde portal. De opdrachtgever uiteraard pas na goedkeuring van de kandidaat. Het rapport is hiermee altijd, snel en gemakkelijk beschikbaar.

Wat houdt het ontwikkelassessment in?

Er zijn drie varianten van het ontwikkelassessment: zilver, goud en platina. Welk assessment bij jouw vraag past, hangt onder andere af van de ontwikkelvraag, de zwaarte van de functie en het beschikbare budget.

Het startpunt van alle assessmentvarianten is een online assessment, bestaande uit persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietests. Hiermee wordt inzicht verkregen in iemands intelligentieniveau, talenten, ontwikkelpunten en veranderkracht. Vervolgens zijn er extra onderdelen mogelijk zoals een diepte-interview met een psycholoog, een purpose pitch en een praktijksimulatie en/of business game waardoor de psycholoog een nóg beter beeld van de medewerker krijgt. 

Het lerende karakter van het ontwikkelassessment wordt onderstreept door continue feedback op de dag zelf. Tijdens het rollenspel wordt er bijvoorbeeld waar nodig een time-out ingelast, of een moment voor reflectie of feedback. De deelnemer wordt continu betrokken, het gaat immers over zijn of haar ontwikkeling!

Heb je advies nodig bij de keuze voor een zilver, goud of platina assessment? Ga naar de assessmentkiezer of neem contact op via het formulier rechts. Onze adviseurs staan voor je klaar.

Wat is de investering?

Samen met een van onze adviseurs neem je jouw specifieke ontwikkelvraag onder de loep en wordt het programma bepaald. Afhankelijk van de gekozen variant (zilver, goud of platina), varieert de prijs voor het assessment tussen de € 1.780,- en € 3.050,- *. Vul het contactformulier in voor een offerte op maat of meer informatie. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Aan de slag met je ontwikkeling

Assessmentdeelnemers wordt geheel vrijblijvend een app aangeboden waarmee zij aan de slag kunnen met hun ontwikkeling. De assessmentresultaten worden in deze Persona.fit app geladen. In de app kunnen zij ontwikkeldoelen vastleggen, feedback vragen aan anderen (die zelf niet over de app hoeven te beschikken) en bijhouden hoe het met ze gaat (moodmonitor). Belangrijk om hierbij te vermelden is dat de app geen onderdeel is van het assessment. De inhoud en wat iemand met de app doet, is zijn of haar eigen verantwoordelijkheid.

Forward Coaching is een impactvol, inspirerend ontwikkeltraject met een ervaren coach als sparringpartner. De deelnemer gaat aan de slag met de assessmentresultaten. Dit stimuleert de growth mindset en de medewerker zal beter en effectiever gaan functioneren binnen het team en de organsiatie.

Voorbeeldrapport ontvangen of meer informatie?

Wil je een voorbeeldrapport inzien, een offerte ontvangen of persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Vul het contactformulier in en wij komen in actie. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen via 020 – 30 50 400 of info@ltp.nl.

Betrouwbare partner

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al bijna 100 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Lees verder »

* De prijzen zijn exclusief btw en set up fee. Op al onze overeenkomsten zijn van toepassing onze annuleringsregeling en algemene voorwaarden. Fouten voorbehouden. Aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Focus op kwaliteit

LTP scoort 95,6% op klanttevredenheid​
Wil je een offerte ontvangen of heb je een vraag?
Onze adviseurs helpen je graag verder.
Om wat voor functie(s) gaat het?
Online ontwikkelassessment:
Specialistische ontwikkelassessments:

Talentontwikkeling bij KPN

Continu aandacht voor de eigen ontwikkeling & loopbaan

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?