Stimuleer talentontwikkeling: ontwikkelassessments voor iedereen in de organisatie

Continu aandacht geven aan de eigen ontwikkeling en de volgende stap in de loopbaan: onze opdrachtgever KPN maakt dit voor alle medewerkers mogelijk! Iedereen binnen de organisatie mag een LTP-ontwikkelassessment inzetten. Een belangrijke stap die ook past bij de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Medewerkers die bezig zijn met hun ontwikkeling – zowel op persoonlijk vlak als professioneel – zijn loyaler, productiever en meer gemotiveerd. De vele motivatie-onderzoeken binnen de organisatiepsychologie onderschrijven dit keer op keer. Daarbij vragen medewerkers zelf ook meer om ontwikkelmogelijkheden. Maar hoe kan je als organisatie je medewerkers hierin ondersteunen en stimuleren?

“De eerste stap in ontwikkeling is eigenlijk altijd inzicht: het ontdekken en herkennen van je eigen talenten, motivatie, wensen, risico’s en valkuilen.”

Een eerste goede stap is het bieden van inzicht

Medewerkers die inzicht hebben in hun eigen talent presteren beter en werken efficiënter. Lotte Dolfing, business psycholoog bij LTP licht toe: “De eerste stap in ontwikkeling is eigenlijk altijd inzicht: het ontdekken en herkennen van je eigen talenten, motivatie, wensen, risico’s en valkuilen. Wij merken dat deelnemers vooraf soms enigszins ‘sceptisch’ zijn, maar dat ze na het afronden van een ontwikkelassessment verbaasd zijn over de nieuwe inzichten en zich hierin herkennen. Het helpt ook om alles in één rapport overzichtelijk op een rij te hebben. Een perfect startpunt!”

Assessments beschikbaar via opleidingsplatform

KPN geeft het goede voorbeeld! Zij stimuleren medewerkers om actief bezig te zijn met hun ontwikkeling. Via een breed opleidingsplatform kan iedereen binnen de organisatie zich aanmelden voor een opleiding en sinds kort dus óók voor een ontwikkelassessment van LTP. Dit hebben zij goed geregeld voor medewerkers: iemand hoeft niet vooraf toestemming te vragen aan zijn manager én het ontwikkelassessment gaat niet af van het persoonlijke opleidingsbudget.

Inzicht, ontwikkeltips en aan de slag met een ontwikkelplan

Met een LTP-ontwikkelassessment krijgt de medewerker inzicht in het eigen profiel. Wie ben ik? Wat zijn mijn voorkeursrollen? Wat geeft mij energie? Wat zijn mijn talenten? Hoe ontwikkelbaar zijn bepaalde competenties? Wat wil ik verder ontwikkelen? Het ontwikkelrapport biedt inzicht, staat vol met ontwikkeltips en stimuleert deelnemers om direct zelf aan de slag te gaan en het rapport aan te vullen met eigen inzichten en een ontwikkelplan.

Het ontwikkelrapport is persoonlijk en alleen toegankelijk voor de medewerker die het gemaakt heeft. Indien deze medewerker hiervoor toestemming geeft, kunnen de inzichten worden gedeeld met bijvoorbeeld een learning & development specialist binnen de organisatie. Zo kunnen inzichten eventueel ook samen worden besproken en een ontwikkelplan worden opgezet.

Lotte Dolfing: “Wij zijn trots op deze mooie samenwerking met KPN. Zij nemen het goede voorbeeld en stimuleren ontwikkeling volop! Hopelijk volgen vele organisaties.”

Meer weten?

Ontdek onze ontwikkelassessments of neem gerust contact op om verder te praten of informatie te ontvangen over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Contactformulier
Picture of Lotte Dolfing

Lotte Dolfing

Lotte is consultant bij LTP Online. Zij bedient klanten met online oplossingen voor selectie-, ontwikkel- en loopbaanvraagstukken. Lotte bekijkt zaken graag met een psychologische bril... en deelt haar inzichten met je!

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?