Veranderkracht als voorwaarde

Een organisatie de toekomst in loodsen en succesvol houden, vraagt om leiders, teams en medewerkers met veranderkracht.

Organisaties moeten ultiem wendbaar zijn om te overleven. Dit hebben we de laatste (corona)jaren goed kunnen merken, maar ook nu: de (werk)wereld is er alleen nog maar complexer op geworden. Alleen de meest wendbare en veranderkrachtige organisaties houden het hoofd boven water en kunnen groeien.

Veranderkracht is daarom een van de belangrijkste eigenschappen waarover medewerkers, managers én teams moeten beschikken.

De verschillende componenten van veranderkracht

Een veranderkrachtig persoon is iemand die zich goed staande weet te houden bij nieuwe ontwikkelingen, bij voorkeur veranderingen zelfs omarmt en nieuwe mogelijkheden onderzoekt. Dat gaat gemakkelijker wanneer je graag jezelf verbetert, wil blijven leren en actief op zoek gaat naar veranderende omgevingen. Jezelf kennen helpt hierbij enorm, omdat je dan van jezelf weet aan welke knoppen je kunt draaien om beter en efficiënter mee te bewegen.

Het begrip learning agility komt in dit kader veel voor in organisaties en artikelen. Dit begrip gaat over wendbaarheid en onder andere openheid voor ervaring. Learning agility alleen is echter niet genoeg. Veranderkracht bevat meer componenten die nodig zijn om effectief te zijn in een veranderende omgeving.

Op basis van onderzoek heeft LTP 4 onderliggende elementen van veranderkracht geïdentificeerd: Growth Mindset, Veerkracht, Zelfmanagement en Energie. Je leest hier meer over in ons e-book »

Leestip!

Lees ons e-book over veranderkracht

Meer weten?

In alle assessmentrapporten van LTP wordt aangegeven in welke mate iemand over veranderkracht beschikt. Daarnaast ondersteunen wij organisaties met:

  • Talent Fit – Snel en objectief de match bepalen tussen Talent en Werkomgeving. Inclusief een score op veranderkracht, ontwikkeltips en interviewvragen voor de recruiter.
  • Talent Navigator – Met dit uitgebreide online assessment help je medewerkers om vol energie aan de slag te gaan: oriënteren, reflecteren en nieuwe doelen stellen.
  • Forward Coaching – Na een assessment aan de slag met ontwikkeling, met échte impact en een duidelijke focus. Versterkt de Growth Mindset!  
  • Veranderkracht Teamsessie – Dynamische sessie met workshops en games. Biedt inzicht en zet aan tot actie: inzetten van teamrollen, teamfocus, teamdynamieken en veranderkracht.

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?