Talent Fit

Online selectie-assessment

Is een kandidaat geschikt voor een bepaalde functie? Hoe zit het met iemands competenties, intelligentie en persoonlijkheid? Welke voorkeursrollen heeft hij of zij en is er een match met de cultuur? De Talent Fit van LTP is een online (selectie) assessment dat waardevolle inzichten biedt voor job matching en als input kan worden gebruikt voor selectiebeslissingen. 

Een online assessment helpt je bij het maken van een goede match

Goede, competente medewerkers zijn essentieel voor iedere organisatie. Het online assessment Talent Fit helpt je bij het maken van een goede match tussen kandidaat en functie. Dit assessment is gericht op hbo- en wo-functies en biedt inzicht in intelligentie, persoonlijkheid, voorkeursrollen, best passende werkomgeving, competenties en veranderkracht.

De Talent Fit helpt om inzicht te krijgen in de geschiktheid van deelnemers, maar is daarnaast een mooi startpunt voor de ontwikkeling en het creëren van zelfinzicht.

De resultaten van de Talent Fit worden weergegeven in twee heldere, interactieve rapporten: een voor de kandidaat (met gerichte ontwikkeltips) en een voor de interviewer (met interviewvragen). 

Wat levert het online selectie-assessment op?

De Talent Fit geeft -naast de match op competenties, intelligentie en persoonlijkheid- inzicht in de voorkeursrollen van een kandidaat en de match met de cultuur. Het uiteindelijke rapport met psychologische inzichten geeft zicht op prestatie én potentieel en helpt zo bij het nemen van weloverwegen selectiebeslissingen. Verminder de invloed van je ‘onderbuikgevoel’ en kijk naar de competenties die nodig zijn om goed te blijven functioneren: nu en in de toekomst. Zo help je zowel de (toekomstige) medewerker als de organisatie verder.

Wat houdt het online selectie-assessment in?

De Talent Fit bestaat uit 5 persoonlijkheidsvragenlijsten en 3 intelligentietests. Het programma staat vast, maar de competenties die in kaart gebracht worden, zijn aan te passen aan de functie en de selectievraag. Zo is de Talent Fit altijd geoptimaliseerd voor jouw vraagstuk. Onze adviseurs helpen je graag bij het samenstellen van een goede set aan competenties.

De Talent Fit is een online assessment: je hebt zelf de controle en kunt het assessment flexibel voor kleine én grote groepen inzetten. Lees hier meer over online assessments en de voordelen »

Liever een ‘live’ assessment met meerdere meetmomenten en onafhankelijk advies van een psycholoog? Ontdek ons selecterend ontwikkelassessment »

2-Phase Talent Fit: Trapsgewijs online assessment

De 2-Phase Talent Fit is de trapsgewijze variant op de Talent Fit en helpt bij het selecteren van de meest geschikte kandidaten uit een grote groep sollicitanten. Hierbij wordt het online assessment onderverdeeld in twee fasen:

  • Fase 1: Pre-screening (Pre Fit) – Intellectueel vermogen
    De eerste fase omvat een pre-screening op basis van intellectueel vermogen. Hierbij worden verbale, abstracte en numerieke vaardigheden van de kandidaat getest. Deze stap fungeert als een eerste objectieve meting, waarbij de kandidaten die het gewenste niveau behalen, doorgaan naar de volgende fase.
  • Fase 2: Online assessment (Talent Fit) – Diepgaand inzicht
    De tweede fase, bestaande uit persoonlijkheidsvragenlijsten, biedt diepgaande inzichten in de voorkeursrollen, best passende werkomgeving, competenties, persoonlijkheid en competenties van de kandidaat.

Voordelen 2-Phase Talent Fit:

  • Efficiënter en objectiever selectieproces.
  • Laat alleen de beste kandidaten (automatisch) doorgaan naar de volgende ronde.
  • Lagere investering: voor kandidaten die het niveau niet halen worden alleen de kosten voor fase 1 in rekening gebracht.

E-learning interpretatie online assessments

Onze assessments hebben een hoge standaard, maar ook ná het afnemen van het assessment moet onze kwaliteit gewaarborgd zijn. De e-learning ‘Interpretatie Online Assessments’ is door LTP-psychologen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jij de inzichten uit het assessmentrapport optimaal kunt benutten en interpreteren. Door de e-learning weet je meer over de psychologie, geef je jouw selectiegesprekken meer diepgang én herken je nog sneller mogelijke mismatches. De e-learning is niet verplicht, maar helpt jou voorkomen dat waardevolle inzichten worden gemist. Lees verder »

Focus op kwaliteit

LTP scoort 95,6% op klanttevredenheid​

Wat is de investering?

Hieronder vind je de kosten van de Talent Fit en de 2-Phase Talent Fit. Het betreft een staffel die volloopt gedurende 12 maanden. In overleg is een licentie mogelijk (onbeperkt gebruik van de Talent Fit/2-Phase Talent Fit).

1-20 units: € 320,- per Talent Fit
21-50 units: € 270,- per Talent Fit
51-200 units: € 205,- per Talent Fit
>200 units: € 155,- per Talent Fit

Kosten 2-Phase Talent Fit

1-20 units: Fase 1 € 160,- // Fase 1 + 2 € 350,-
21-50 units: Fase 1 € 125,- // Fase 1 + 2 € 300,-
51-200 units: Fase 1 € 105,- // Fase 1 + 2 € 225,-
>200 units: Fase 1 € 88,- // Fase 1 + 2 € 170,-

De testomgeving van de Talent Fit wordt gepersonaliseerd. Met het logo van jouw organisatie, e-mailberichten op maat, etc. De kosten hiervoor zijn € 280,- (inclusief het inbouwen van maximaal 3 functieprofielen). N.B. Al onze tarieven zijn exclusief 21% btw.

Vraag gratis een eerste Talent Fit aan!

Wil je de Talent Fit uitproberen, een offerte ontvangen of persoonlijk contact met een LTP-adviseur? Vul het contactformulier in op deze pagina en wij komen in actie. Je kunt ook zelf contact opnemen via 020 – 30 50 400. Wij staan voor je klaar!

Betrouwbare partner

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al bijna 100 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Lees verder »

Wil je een offerte ontvangen of heb je een vraag?
Onze adviseurs helpen je graag verder.
Om wat voor functie(s) gaat het?
Wil je een demo ontvangen?
Specialistische selectie-assessments:

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?