Talent Fit

Online selectie-assessment

Is een kandidaat geschikt voor een bepaalde functie? Hoe zit het met iemands competenties, intelligentie en persoonlijkheid? Welke voorkeursrollen heeft hij of zij en is er een match met de cultuur? De Talent Fit van LTP is een online (selectie) assessment dat waardevolle inzichten biedt voor job matching en als input kan worden gebruikt voor selectiebeslissingen. 

Een online assessment helpt je bij het maken van een goede match

Goede, competente medewerkers zijn essentieel voor iedere organisatie. Het online assessment Talent Fit helpt je bij het maken van een goede match tussen kandidaat en functie. Dit assessment is gericht op hbo- en wo-functies en biedt inzicht in intelligentie, persoonlijkheid, voorkeursrollen, best passende werkomgeving, competenties en veranderkracht.

De Talent Fit helpt om inzicht te krijgen in de geschiktheid van deelnemers, maar is daarnaast een mooi startpunt voor de ontwikkeling en het creëren van zelfinzicht.

Wat levert het online selectie-assessment op?

De Talent Fit geeft -naast de match op competenties, intelligentie en persoonlijkheid- inzicht in de voorkeursrollen van een kandidaat en de match met de cultuur. Het uiteindelijke rapport met psychologische inzichten geeft zicht op prestatie én potentieel en helpt zo bij het nemen van weloverwegen selectiebeslissingen. Verminder de invloed van je ‘onderbuikgevoel’ en kijk naar de competenties die nodig zijn om goed te blijven functioneren: nu en in de toekomst. Zo help je zowel de (toekomstige) medewerker als de organisatie verder.

De resultaten van de Talent Fit worden weergegeven in twee heldere, interactieve rapporten: een voor de kandidaat (met gerichte ontwikkeltips) en een voor de interviewer (met interviewvragen). 

Wat houdt het online selectie-assessment in?

De Talent Fit bestaat uit 5 persoonlijkheidsvragenlijsten en 3 intelligentietests. Het programma staat vast, maar de competenties die in kaart gebracht worden, zijn aan te passen aan de functie en de selectievraag. Zo is de Talent Fit altijd geoptimaliseerd voor jouw vraagstuk. Onze adviseurs helpen je graag bij het samenstellen van een goede set aan competenties.

De Talent Fit is een online assessment: je hebt zelf de controle en kunt het assessment flexibel voor kleine én grote groepen inzetten. Lees hier meer over online assessments en de voordelen »

Liever een ‘live’ assessment met meerdere meetmomenten en onafhankelijk advies van een psycholoog? Ontdek ons selecterend ontwikkelassessment »

Interpretatietraining online assessments
Speciaal voor de recruiters en/of HR-medewerkers die de rapporten ook zullen interpreteren en nabespreken met kandidaten, heeft LTP de (online) training ‘interpretatie online assessments’ ontwikkeld. De training is niet verplicht, maar helpt om assessmentresultaten nóg beter te interpreteren en om hierover (selectie)gesprekken te voeren. Zo benut je de inzichten uit het assessment optimaal.
Wat is de investering?

In het overzicht hieronder vind je de kosten van de Talent Fit. Het betreft een staffel die volloopt gedurende 12 maanden. In overleg is een licentie mogelijk (onbeperkt gebruik van de Talent Fit).

De testomgeving van de Talent Fit wordt gepersonaliseerd. Met het logo van jouw organisatie, e-mailberichten op maat, etc. De kosten hiervoor zijn € 255,- (inclusief het inbouwen van maximaal 3 functieprofielen). N.B. Al onze tarieven zijn exclusief 21% btw.

Vraag gratis een eerste Talent Fit aan!

Wil je de Talent Fit uitproberen, een offerte ontvangen of persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Vul het contactformulier in op deze pagina en wij nemen snel contact met je op! Je kunt ook zelf contact met ons opnemen via 020 – 30 50 400. Wij staan voor je klaar!

Betrouwbare partner

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al 90 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Lees verder »

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
Wil je een offerte ontvangen of heb je een vraag?

Onze adviseurs helpen je graag verder.

Om wat voor functie(s) gaat het?
Wil je een demo ontvangen?
Specialistische selectie-assessments: