Veiligheidskeuringen

LTP TestNed: marktleider in veiligheidskeuringen

Veiligheid staat binnen veel sectoren hoog op de agenda. Naast regels en protocollen mag de factor mens hierin niet worden onderschat, want mensen verschillen én maken het verschil. Ook in hoe zij omgaan met veiligheidsrisico’s.

LTP TestNed is het grootste bureau van Nederland op het gebied van (wettelijk verplichte) veiligheidskeuringen. Met ruim 20 jaar ervaring binnen de sector openbaar vervoer – en de spoorsector in het bijzonder – zijn inmiddels duizenden kandidaten voor uiteenlopende functies de revue gepasseerd. Wij begrijpen als geen ander hoe het keuringsproces in te richten en zorgvuldig uit te voeren, met oog voor de kandidaat.

Een veiligheidskeuring inzetten

Wij ondersteunen zowel bij aanstellingskeuringen als bij periodieke keuringen. Afhankelijk van het type keuring en de functie wordt het programma aangepast. Zo vraagt een keuring voor treinmachinist om een andere aanpak dan een keuring voor een verkeersleider, buschauffeur of rangeerder. Voor al deze functies geldt dat wij met specialistische instrumenten en tools, de relevante veiligheidsissues in kaart brengen.

Een veiligheidskeuring bij LTP TestNed

Een veiligheidskeuring vindt plaats op een van onze locaties in Nederland. Na een duidelijke instructie begint een kandidaat met het programma dat in overleg met de opdrachtgever (of wettelijk) is vastgesteld voor de functie. In de meeste gevallen betekent dit een aantal testen om relevante veiligheidsissues in kaart te brengen, persoonlijkheidsvragenlijsten en een interview met de psycholoog. Ook een simulatie of rollenspel kan onderdeel uitmaken van het programma.

LTP TestNed is erkend door zowel Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) als RailAlert voor het verrichten van deze veiligheidskeuringen. Daarnaast heeft LTP TestNed een overeenkomst met veel gemeentelijke vervoersbedrijven voor het keuren van medewerkers in het kader van de Wet Lokaal Spoor (WLS).

   

Wat levert een veiligheidskeuring op?

De resultaten van de tests, vragenlijsten en de inzichten van de psycholoog worden verzameld in een persoonlijk rapport. In dit keuringsrapport staan een duidelijk advies en eventuele aanbevelingen. Na goedkeuring van de kandidaat wordt dit rapport direct doorgestuurd naar de opdrachtgever. Geeft de kandidaat geen toestemming, dan worden aan de hand van de wettelijke bepalingen de juiste stappen genomen.

Persoonlijke benadering

Een veiligheidskeuring is altijd spannend. Zeker voor mensen die hier nog niet eerder mee te maken hebben gehad. Bij LTP TestNed worden kandidaten op persoonlijke wijze begeleid. Wij doen er alles aan om de kandidaten te ontzorgen, zodat zij zich helemaal op hun veiligheidskeuring kunnen richten.

Voorbeeldrapport ontvangen of meer informatie?

Onze adviseurs staan voor je klaar. Bel 020 - 30 50 400 of vul het contactformulier in. 

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?