Veiligheidsassessment 'Veilig werken'

Minimaliseer veiligheidsrisico’s en vergroot werksucces

Veiligheid staat binnen veel organisaties hoog op de agenda. Naast regels en protocollen mag de factor mens hierin niet worden onderschat. Want mensen verschillen én maken het verschil, ook in hoe zij omgaan met veiligheidsrisico’s. Daarom is het zo belangrijk om deze verschillen in kaart te brengen.

Het veiligheidsassessment van LTP biedt inzicht in talent, gedrag en risico’s en helpt organisaties zo om veiligheidsrisico’s te minimaliseren en werksucces te vergroten.

Inzicht in veilig werkgedrag

In hoeverre iemand veilig werkgedrag vertoont, hangt van méér factoren af dan alleen het hebben van bepaalde vaardigheden. Juist daarom is het belangrijk om goed te kijken naar wíe een veiligheidskritische functie daadwerkelijk gaat uitvoeren. Steeds meer organisaties doen dit door het aspect veiligheid integraal onderdeel te maken van het selectieproces.

Verminder risico’s met een veiligheidsassessment

Het veiligheidsassessment van LTP kijkt of iemand de juiste aanleg, kwaliteiten en vaardigheden heeft om een veiligheidskritische functie goed te vervullen. Het is een goede voorspeller van veiligheidsbewust handelen in de praktijk. Onderzoek toont aan dat een veiligheidsassessment de kans op te voorkomen ongevallen en niet-gemelde ongevallen ten minste halveert en dat het de kans op verzuim door verwonding of blessure met 20% vermindert.

Uit onderzoek blijkt dat een gebrek aan betrokkenheid en motivatie leidt tot verslapping van de aandacht. Juist dán is de kans op een (inschattings)fout en daarmee een incident groot.

Wat houdt het veiligheidsassessment in?

Wij bieden zowel een online als live variant van het veiligheidsassessment aan. Neem gerust contact op met onze adviseurs voor een vrijblijvend advies welk assessment het meest geschikt is voor jouw vraagstuk.

  • Online assessment van ongeveer 35 minuten, kan overal worden gemaakt.
  • Inzicht in persoonlijk profiel, denkkracht en specifieke competenties op het vlak van veilig werken.
  • Rapportage is direct beschikbaar in ons assessmentportal.
  • Psychologische inzichten die dienen als handvat voor het (selectie)gesprek met de kandidaat of medewerker.
  • Ga voor een bronzen of zilveren variant van het veiligheidsassessment. Neem contact op voor meer info. 
  • Inzicht in persoonlijk profiel, denkkracht en specifieke competenties op het vlak van veilig werken.
  • Inclusief interview met psycholoog en optioneel een praktijksimulatie of (online) assessmentgame.
  • Assessment op één van onze locaties door Nederland
  • Persoonlijk rapport geschreven door psycholoog met duidelijk (selectie-)advies en aanbevelingen.

Wat maakt het veiligheidsassessment van LTP uniek?

Onze assessments worden voor uiteenlopende functies ingezet. Van brandweerduikers, boa’s en tram- en treinbestuurders tot aan fabrieksmedewerkers en luchtverkeersleiders. Voor al deze functies geldt dat wij met specialistische instrumenten en tools, de relevante veiligheidsissues in kaart brengen. Denk aan stress, coping, aandachtsspanne, presteren onder hoge druk of onderdruk. Zo biedt het veiligheidsassessment unieke inzichten, die een regulier assessment doorgaans niet kan bieden.

Maak kennis met LTP Safety Services

LTP Safety Services focust zich op de factor mens in veiligheid. Medewerkers die werken in het verlengde van hun talent zijn gemotiveerd, bevlogen, productief en vertonen eerder veilig werkgedrag. Hierdoor worden incidenten en (sociale) escalaties voorkomen. Wij bieden daarom inzicht in het talent en gedrag van (toekomstige) medewerkers, met een specifieke focus op het thema veiligheid. Zo krijg je grip op gedrag en draag je als organisatie zorg voor een veiligere werkomgeving.

Voorbeeldrapport ontvangen of meer informatie?

Onze adviseurs staan voor je klaar. Bel 020 - 30 50 400 of vul het contactformulier in. 

Focus op kwaliteit

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?