Veiligheidsassessment 'Omgaan met weerstand'

Vergroot werksucces en duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Steeds meer beroepsgroepen krijgen te maken met agressie en geweld. Maar beschikt een medewerker wel over de juiste aanleg, kwaliteiten en vaardigheden om hier goed mee om te gaan? Dit assessment biedt waardevolle inzichten in talent, gedrag en risico’s met een focus op het thema weerbaarheid. Ideaal voor ontwikkeling én selectie van medewerkers.

Individuele verschillen: hoe ga jij om met weerstand?

Vanuit de psychologie zijn er diverse persoonskenmerken aan te wijzen die van essentieel belang zijn bij werken onder hoge druk en belastende sociale omstandigheden. Voor op het moment zelf (hoe pakt iemand de situatie aan? kan iemand de-escaleren?), maar ook voor achteraf (effectieve coping-strategieën). Want waar de een bijvoorbeeld juist meer stress ervaart op het moment zelf, zal de ander zich achteraf eerder gekwetst voelen. Deze individuele verschillen bepalen om iemand uiteindelijk effectief omgaat met weerstand op zowel de korte als de lange termijn.

Vergroot werksucces en verhoog duurzame inzetbaarheid

Door deze relevante persoonskenmerken en competenties met een assessment in kaart te brengen, vergroot je uiteindelijk werksucces en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het assessment kan als onderdeel van het selectieproces: heeft iemand de juiste aanleg en kwaliteiten voor de functie? Is er verhoogde kans op uitval? Maar ook als onderdeel van het ontwikkelproces van bestaande medewerkers: door het bieden van zelfinzicht met de juiste follow-up.

Wat houdt het assessment in?

Wij bieden zowel een online als live variant van dit assessment aan. Neem gerust contact op met onze adviseurs voor vrijblijvend advies welk assessment het meest geschikt is voor jouw vraagstuk.

  • Inzicht in persoonlijk profiel, denkkracht en specifieke competenties op het vlak van weerstand.
  • Online assessment van ongeveer 35 minuten, kan overal worden gemaakt.
  • Rapportage is direct beschikbaar in ons assessmentportal. Voor de kandidaat inclusief ontwikkeltips, voor de opdrachtgever inclusief interviewvragen.
  • Psychologische inzichten die dienen als handvat voor het selectie- of ontwikkelgesprek met de kandidaat of medewerker.
  • Ga voor de bronzen of zilveren variant van het veiligheidsassessment. Neem contact op voor meer info. 
  • Inzicht in persoonlijk profiel, denkkracht en specifieke competenties op het vlak van weerstand.
  • Inclusief interview met psycholoog en praktijksimulatie of (online) assessmentgame.
  • Assessment op één van onze locaties door Nederland
  • Persoonlijk rapport geschreven door psycholoog met duidelijk selectie- of ontwikkeladvies en aanbevelingen.

Wat maakt dit assessment van LTP TestNed uniek?

Onze assessments worden voor uiteenlopende functies waarin weerstand een rol speelt ingezet. Van boa’s tot aan zorgmedewerkers en van politieagenten tot aan buschauffeurs. Voor al deze functies geldt dat wij met specialistische instrumenten en tools, de relevante issues omtrent omgaan met weerstand in kaart brengen. Denk aan stress, coping-mechanismes en presteren onder druk. Zo biedt het assessment unieke inzichten, die een regulier assessment doorgaans niet kan bieden.

Persoonlijke benadering

Een assessment doen is altijd spannend. Zeker voor mensen die hier nog niet eerder mee te maken hebben gehad. Bij LTP TestNed worden kandidaten op persoonlijke wijze begeleid. Wij doen er alles aan om de kandidaten te ontzorgen, zodat zij zich helemaal op hun assessment kunnen richten.

Op de selectiedag doorliepen onze kandidaten een controletest van het online assessment, een rollenspel en een competentiegericht interview. Psychologen van LTP, recruiters en teamleiders THOR waren hierbij intensief betrokken. De keuze voor onze nieuwe instromers is dan ook écht in gezamenlijkheid tot stand gebracht. Efficiënt, effectief en ook gewoon: erg leuk! We hebben met elkaar bewust gezorgd voor een heel ontspannen sfeer, waarbij de kandidaat centraal stond.

Samantha Williams, senior recruiter toezicht en handhaving openbare ruimte gemeente Amsterdam

Maak kennis met LTP TestNed

LTP TestNed, onderdeel van LTP Business Psychologen, focust zich op de factor mens in veiligheid. Medewerkers die werken in het verlengde van hun talent zijn gemotiveerd, bevlogen, productief en vertonen eerder veilig werkgedrag. Hierdoor worden incidenten en (sociale) escalaties voorkomen. LTP TestNed biedt daarom inzicht in het talent en gedrag van (toekomstige) medewerkers. Zo krijg je grip op gedrag en draag je als organisatie zorg voor een veiligere werkomgeving.

Voorbeeldrapport ontvangen of meer informatie?

Onze adviseurs staan voor je klaar. Bel 020 - 30 50 400 of vul het contactformulier in.