Veiligheidsassessment 'Omgaan met weerstand'

Vergroot werksucces en duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Steeds meer beroepsgroepen krijgen te maken met agressie en geweld. Het gedrag dat een medewerker hierbij laat zien, kan heel veel verschil maken. Daarom is het zeer waardevol om dit gedrag in kaart te brengen: beschikt iemand over de juiste aanleg, kwaliteiten en vaardigheden? 

Dit assessment biedt waardevolle inzichten in talent, gedrag en risico’s met een focus op het thema weerbaarheid. Ideaal voor ontwikkeling én selectie van medewerkers.

Individuele verschillen: hoe ga jij om met weerstand?

Vanuit de psychologie zijn er diverse persoonskenmerken aan te wijzen die van essentieel belang zijn bij het werken onder hoge druk en belastende omstandigheden. Op het moment zelf: Hoe pakt iemand de situatie aan? Kan iemand de-escaleren? Maar ook achteraf: Beschikt iemand over effectieve coping-strategieën?

Want waar de één bijvoorbeeld juist meer stress ervaart op het moment zelf, zal de ander zich juist achteraf gekwetst voelen. Deze individuele verschillen bepalen of iemand uiteindelijk effectief omgaat met weerstand,  zowel op de korte als de langere termijn.

Vergroot werksucces en verhoog duurzame inzetbaarheid

Met dit assessment breng je deze relevante persoonskenmerken en competenties in kaart. Hierdoor vergroot je uiteindelijk de kans op werksucces en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het assessment kan als onderdeel van een selectieproces worden ingezet (heeft iemand de juiste aanleg en kwaliteiten voor de functie? Is er verhoogde kans op uitval?), of als onderdeel van een ontwikkelproces. Het assessment biedt namelijk waardevolle inzichten voor de medewerkers zelf en geeft richting voor de juiste follow-up.

“De wereld van handhaving verandert snel! De organisatie wordt professioneler en daarbij horen teamleden met de juiste competenties. Om mee te kunnen gaan in die ontwikkeling, om te zorgen voor de juiste mensen op de juiste plek, is een assessment een geweldig middel."

Wat houdt het assessment in?

  • Inzicht in persoonlijk profiel, denkkracht en specifieke competenties op het vlak van weerstand.
  • Online assessment van ongeveer 35 minuten, kan overal worden gemaakt.
  • Rapportage is direct beschikbaar in ons assessmentportal. Voor de kandidaat inclusief ontwikkeltips, voor de opdrachtgever inclusief interviewvragen.
  • Psychologische inzichten die dienen als handvat voor het selectie- of ontwikkelgesprek met de kandidaat of medewerker.
  • Ga voor de bronzen of zilveren variant van het veiligheidsassessment. Neem contact op voor meer info. 
  • Inzicht in persoonlijk profiel, denkkracht en specifieke competenties op het vlak van weerstand.
  • Inclusief interview met psycholoog en praktijksimulatie of (online) assessmentgame.
  • Assessment op één van onze locaties door Nederland
  • Persoonlijk rapport geschreven door psycholoog met duidelijk selectie- of ontwikkeladvies en aanbevelingen.

Wat maakt dit assessment uniek?

De assessments van LTP worden voor uiteenlopende functies ingezet waarin weerstand een rol speelt. Van boa’s tot zorgmedewerkers en van politieagenten tot buschauffeurs. Voor al deze functies geldt dat wij met specialistische instrumenten en tools de relevante issues omtrent omgaan met weerstand in kaart brengen. Denk aan stress, coping-mechanismes en presteren onder druk. Het assessment biedt zo unieke inzichten!

Persoonlijke benadering

Een assessment doen is altijd spannend. Zeker voor mensen die hier nog niet eerder mee te maken hebben gehad. Bij LTP worden kandidaten op persoonlijke wijze begeleid. Wij doen er alles aan om de kandidaten te ontzorgen, zodat zij zich helemaal op hun assessment kunnen richten.

"Op de selectiedag doorliepen onze kandidaten een controletest van het online assessment, een rollenspel en een competentiegericht interview. Psychologen van LTP, recruiters en teamleiders THOR waren hierbij intensief betrokken. De keuze voor onze nieuwe instromers is dan ook écht in gezamenlijkheid tot stand gebracht. Efficiënt, effectief en ook gewoon: erg leuk! We hebben met elkaar bewust gezorgd voor een heel ontspannen sfeer, waarbij de kandidaat centraal stond."

Maak kennis met LTP Safety Services

LTP Safety Services focust zich op de factor mens in veiligheid. Medewerkers die werken in het verlengde van hun talent zijn gemotiveerd, bevlogen, productief en vertonen eerder veilig werkgedrag. Hierdoor worden incidenten en (sociale) escalaties voorkomen. LTP biedt daarom inzicht in het talent en gedrag van (toekomstige) medewerkers. Zo krijg je grip op gedrag en draag je als organisatie zorg voor een veiligere werkomgeving.

Voorbeeldrapport ontvangen of meer informatie?

Onze adviseurs staan voor je klaar. Bel 020 - 30 50 400 of vul het contactformulier in. 

Focus op kwaliteit

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?