LTP Selectie Assessments

Voorkom mis-hires, draag bij aan een eerlijker en effectiever selectieproces & ga voor een toekomstbestendige workforce. Maak kennis met onze dienstverlening omtrent talentselectie!

Online talentselectie

Live talentselectie

Goede, competente medewerkers zijn essentieel voor iedere organisatie.

Maar hoe weet je of een sollicitant geschikt is voor een bepaalde functie? Past bij de organisatiecultuur en het team? Beschikt over voldoende veranderkracht? Potentieel heeft om te groeien?

LTP biedt zowel online als live selectie-assessments (die overigens ook op afstand plaats kunnen vinden), voor elk functieniveau. Van trainees en junior functies tot aan managers, senior functies en het executive level. 

Online talentselectie voor functies op hbo- en wo-niveau. Krijg inzicht in competenties, intellectueel vermogen, veranderkracht, teamrollen, werkomgeving, persoonlijkheid, werkstijlen en meer. Lees verder »

Online talentselectie voor functies op mbo-niveau. Krijg inzicht in competenties, intellectueel vermogen, veranderkracht, teamrollen, werkomgeving, persoonlijkheid, werkstijlen en meer. Lees verder »

Online talentselectie middels een compact assessment: inzicht in persoonlijkheid en/of capaciteiten. Lees verder »

Ons live selectie-assessment wordt uitgevoerd door een ervaren assessmentpsycholoog en is geschikt voor zowel interne als externe sollicitaties en van junior tot aan zware managementfuncties. Afhankelijk van de zwaarte van de functie, het selectievraagstuk en het budget wordt gekozen voor een zilver, goud of platina assessment. Lees verder »

Breid het assessment uit of geef het een specifieke focus

Wist je dat integriteit één van de beste voorspellers van succesvol werkgedrag is? LTP ontwikkelde in samenwerking met de VU een unieke integriteitsgame die het morele kompas in kaart brengt. Waardevolle inzichten, niet alleen voor tijdens het selectieproces, maar óók om binnen organisaties het gesprek over dit gevoelige thema op gang te brengen.

Van handhavers tot aan zorgmedewerkers en van politieagenten tot aan buschauffeurs: allemaal functies waarin men te maken kan krijgen met weerstand en (verbale) agressie. Daarom hebben wij specialistische tools en instrumenten ontwikkeld om relevante issues omtrent het omgaan met weerstand in kaart te brengen. Denk aan stress, coping-mechanismes en presteren onder druk.

In hoeverre iemand veilig werkgedrag vertoont, hang af van méér factoren dan alleen het hebben van bepaalde vaardigheden. Juist daarom is het cruciaal om goed te kijken naar wíe een veiligheidskritische functie daadwerkelijk gaat uitvoeren en om relevante veiligheidsissues in kaart te brengen. Interessante inzichten voor uiteenlopende functies: van brandweerduikers en trambestuurders tot aan fabrieksmedewerkers en luchtverkeersleiders.

LTP Executive Services biedt inzicht en advies bij selectie vraagstukken op het hoogste niveau. Om benoemingsrisico’s te reduceren en leiderschap naar een hoger niveau te tillen. Met als doel: wendbare leiders en een toekomstbestendige organisatie. 

Van individu naar team naar organisaties

Maak optimaal gebruik van alle inzichten! Hoewel een assessment op individueel niveau inzicht geeft, is de data ook van meerwaarde bij selectievraagstukken op team- of zelfs organisatieniveau.

LTP maakt een dashboard op maat. Selecteer vervolgens op de voor jou relevante kenmerken en het interactieve dashboard geeft de informatie waar je naar op zoek bent. 

Aan de slag

Ontdek zelf de meerwaarde van een selectie-assessment met het interactieve voorbeeldrapport. Of vraag direct vrijblijvend een offerte aan. 

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?