Selecterend ontwikkelassessment

Selectie-assessment met inzet van een LTP Business Psycholoog

Psychologische inzichten voor de selectie van (nieuwe) medewerkers: is een kandidaat geschikt voor een bepaalde functie? Past hij of zij in het team en bij de organisatie? En wat is iemands groeipotentieel? Het selectie-assessment van LTP biedt de juiste psychologische inzichten voor een weloverwogen betrouwbare selectiebeslissing. 

Een assessment is een goede voorspeller van succesvol werkgedrag

Goede, competente medewerkers zijn essentieel voor iedere organisatie. De psychologische inzichten uit dit assessment geven zicht op prestatie en potentieel en helpen zo bij de selectie van de juiste medewerkers. Het assessment kan worden gebruikt voor interne en externe sollicitaties en de inhoud wordt aangepast aan de zwaarte van de functie. Zo maak je voor uiteenlopende functies weloverwogen keuzes die de organisatie niet alleen nu ten goede komen, maar ook futureproof maken. 

Wat levert het selectie-assessment op?

Een geschiktheidsadvies én een uitspraak over het aanwezig ontwikkelpotentieel. Je krijgt een onafhankelijk advies en expertoordeel door een ervaren assessmentpsycholoog. Is er een match met de functie én de organisatie? Beschikt de kandidaat over de juiste aanleg, kwaliteiten en vaardigheden om de functie naar behoren uit te voeren? Heeft iemand de aanleg om deze vaardigheden te ontwikkelen?

  • Identificeer snel en efficiënt de meest geschikte kandidaten.
  • Door het zicht op potentieel, worden aanwezige talenten beter benut.
  • Kandidaten en medewerkers krijgen meer zelfinzicht. 

Zowel kandidaten als opdrachtgevers krijgen toegang tot het interactieve assessmentrapport via een beveiligde portal. De opdrachtgever uiteraard pas na goedkeuring van de kandidaat. Het rapport is hiermee altijd, snel en gemakkelijk beschikbaar.

Wat houdt het selectie-assessment in? 

Omdat niet elke assessmentvraag om eenzelfde aanpak vraagt, hebben wij drie varianten van het selecterend ontwikkelassessment ontwikkeld: zilver, goud en platina. Welk assessment bij jouw vraag past, hangt onder andere af van de selectievraag, de zwaarte van de functie en het beschikbare budget.

Heb je advies nodig bij de keuze voor een zilver, goud of platina assessment? Ga naar de assessmentkiezer, vul het contactformulier op deze pagina in of bel 020 – 30 50 400. Onze adviseurs denken graag met je mee!

Het startpunt van alle assessments is een online assessment, bestaande uit persoonlijkheidsvragenlijsten en intelligentietests. Hiermee wordt inzicht verkregen in iemands intelligentieniveau, talenten, ontwikkelpunten en veranderkracht. Vervolgens zijn er extra onderdelen mogelijk zoals een purpose pitch, een diepte-interview met een psycholoog en een rollenspel en/of business game.

Tijdens onze assessments staat de deelnemer centraal. Natuurlijk moet het psychologisch advies van een assessment stevig onderbouwd zijn, maar wij willen ook dat de ingezette methoden en technieken deelnemers motiveren om geïnspireerd en gericht aan hun professionele ontwikkeling te werken. 

Wat is de investering?

Samen met een van onze adviseurs neem je jouw specifieke selectievraag onder de loep en wordt het programma bepaald. Afhankelijk van de gekozen variant (zilver, goud of platina), varieert de prijs voor het assessment tussen de € 1.780,- en € 3.050,- *.  Vul het contactformulier op deze pagina in voor een vrijblijvende offerte op maat of meer informatie. Onze adviseurs denken graag met je mee!

Blijvend aan de slag met ontwikkeling

Assessmentkandidaten wordt geheel vrijblijvend een app aangeboden waarmee zij na afloop van het assessment aan de slag kunnen met hun ontwikkeling. De assessmentresultaten worden automatisch in deze app geladen. Vervolgens kunnen ze ontwikkeldoelen vastleggen, feedback vragen aan anderen en bijhouden hoe het met ze gaat. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat de app geen onderdeel is van het assessment. De inhoud en wat iemand met de app doet, is zijn of haar eigen verantwoordelijkheid.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wil je een voorbeeldrapport ontvangen, een offerte aanvragen of persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Vul het contactformulier in op deze pagina en wij komen in actie! Je kunt ook zelf contact met ons opnemen via 020 – 30 50 400.

Betrouwbare partner

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al bijna 100 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Lees verder »

* De prijzen zijn exclusief btw en set up fee. Op al onze overeenkomsten zijn van toepassing onze annuleringsregeling en algemene voorwaarden. Fouten voorbehouden. Aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Focus op kwaliteit

LTP scoort 95,6% op klanttevredenheid​
Wil je een offerte ontvangen of heb je een vraag?
Onze adviseurs helpen je graag verder.
Om wat voor functie(s) gaat het?
Online selectie-assessment
Specialistische selectie-assessments

Focus op kwaliteit
Zowel opdrachtgevers als kandidaten kunnen ervan op aan dat hun gegevens bij ons vertrouwelijk en veilig zijn. Daarnaast zijn wij Cedeo erkend en enorm trots op de klanttevredenheidsscore van 95,6%!

   

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?