Talent Scan

Online selectie-assessment voor uitvoerende en mbo-functies

Psychologische inzichten voor de selectie van (nieuwe) medewerkers: matcht de kandidaat met een bepaalde functie? Past iemand qua persoonlijkheid bij het team? Wat is zijn of haar werkprofiel? De Talent Scan is een online selectietool die je helpt om de meest talentvolle medewerkers voor mbo-functies te selecteren.

Krijg snel zicht op talent met een online assessment

Goede, competente medewerkers zijn essentieel voor iedere organisatie. Een online selectietool helpt je om snel zicht te krijgen op talent en de match met de functie. Zeker belangrijk voor organisaties en sectoren waarin het verloop groot is. De Talent Scan is gericht op mbo-functies en biedt inzicht in het persoonlijk profiel van een kandidaat, het werkprofiel, relevante competenties, kwaliteiten en ontwikkelpunten.

LTP is al jarenlang een gewaardeerde partner van diverse uitzendbureaus gericht op de mbo-markt. Ook helpen wij organisaties in de Retail, Logistiek, Zorg, IT en Support bij de selectie en ontwikkeling van mensen en teams. De Talent Scan is een mooie aanvulling op ons aanbod in deze sectoren.

Wat levert het selectie-assessment op?

Binnen 35 minuten en in één oogopslag heb je inzicht in iemands talent, competenties en ontwikkelbaarheid. Dit garandeert minder uitstroom en mismatches. Verminder de invloed van je ‘onderbuikgevoel’ en kijk naar de competenties die nodig zijn om goed te blijven functioneren: nu en in de toekomst. Zo help je zowel de kandidaat in kwestie als de organisatie verder. Bovendien versnelt de Talent Scan het selectieproces aanzienlijk.

De resultaten van de Talent Scan worden weergegeven in twee heldere interactieve rapporten: een voor de kandidaat (met gerichte ontwikkeltips) en een voor de interviewer (met interviewvragen). Na goedkeuring van de kandidaat is het rapport ook direct beschikbaar voor de opdrachtgever.

Wat houdt het selectie-assessment in?

De Talent Scan is speciaal ontwikkeld voor uitvoerende (mbo-)functies en bestaat uit een kort programma van één gecombineerde persoonlijkheidsvragenlijst en (optioneel in te zetten) één capaciteitentest. De competenties die je in kaart kan brengen, zijn altijd aan te passen aan de selectievraag en functie. Zo is de Talent Scan altijd geoptimaliseerd voor jouw vraagstuk. Onze adviseurs helpen je graag bij het samenstellen van een goede set aan competenties.

De Talent Scan is een online assessment: je hebt zelf de controle en kunt het assessment flexibel voor kleine én grote groepen inzetten. Lees hier meer over online assessments en de voordelen »

Liever een ‘live’ assessment met inzet van een psycholoog en meerdere meetmomenten? Ontdek ons selecterend ontwikkelassessment »

E-learning interpretatie online assessments

Onze assessments hebben een hoge standaard, maar ook ná het afnemen van het assessment moet onze kwaliteit gewaarborgd zijn. De e-learning ‘Interpretatie Online Assessments’ is door LTP-psychologen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jij de inzichten uit het assessmentrapport optimaal kunt benutten en interpreteren. Door de e-learning weet je meer over de psychologie, geef je jouw selectiegesprekken meer diepgang én herken je nog sneller mogelijke mismatches. De e-learning is niet verplicht, maar helpt jou voorkomen dat waardevolle inzichten worden gemist. Lees verder »

Focus op kwaliteit

LTP scoort 95,6% op klanttevredenheid​

Wat is de investering?

In het overzicht hieronder vind je de kosten van de Talent Scan. Het betreft een staffel die volloopt gedurende 12 maanden. Of er kan een licentie worden afgenomen (onbeperkt gebruik van de Talent Scan).

De testomgeving van de Talent Scan wordt gepersonaliseerd. Met het logo van jouw organisatie, e-mailberichten op maat, etc. De kosten hiervoor zijn € 280,- (inclusief het inbouwen van maximaal 3 functieprofielen). N.B. Al onze tarieven zijn exclusief 21% btw.

Vraag gratis een eerste Talent Scan aan!

Wil je de Talent Scan gratis uitproberen, een offerte aanvragen of persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Vul het contactformulier in op deze pagina en wij nemen snel contact met je op. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen via 020 – 30 50 400. Wij staan voor je klaar!

Betrouwbare partner

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al bijna 100 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Lees verder »

Wil je een offerte ontvangen of heb je een vraag?
Onze adviseurs helpen je graag verder.
Om wat voor functie(s) gaat het?
Wil je een demo ontvangen?
Specialistische selectie-assessments:

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?