HR-directeur Intergamma Marloes Sengers: “Luisteren is de meest onderschatte leiderschapsvaardigheid”

Marloes Sengers
Marloes Sengers. Foto: Huib van Wersch

Ze gelooft niet in het uitrollen van een feedbackcultuur of het geven van feedbacktrainingen. Het creëren van een veilige omgeving waarin medewerkers zich durven uitspreken moet wat Marloes Sengers (interim HR-directeur Intergamma) betreft prioriteit krijgen. Luisteren en doorvragen zijn daarbij onmisbare vaardigheden voor leiders. De echte cultuurverandering begint voor haar in de teams zelf.

Als kennispartner van CHRO.nl interviewt LTP Executive Services diverse chro’s over het onderwerp feedback aan de top, of misschien beter verwoord: het vaak ontbreken hiervan. Dit keer ging Jean-Paul van Londen (partner LTP Executive Services) in gesprek met Marloes Sengers, jurist & psycholoog en op dit moment interim HR-directeur bij Intergamma. 

In de reeks interviews gaat Jean-Paul op zoek naar ervaringen, verklaringen en best practices. Over hoe dat [een vaak ontbrekende feedbackcultuur] komt en vooral wat HR daaraan kan doen om die feedbackcultuur te veranderen, heeft Sengers wel ideeën, zo blijkt tijdens het gesprek.

“Feedback serieus meewegen voorkomt roddels, tegenkrachten en zelfs stakingen”

Picture of Jean-Paul van Londen
Jean-Paul van Londen
Karst Bongers heeft in 2022 de rol van Jean-Paul overgenomen wat betreft de dienstverlening op senior management/bestuurlijk niveau. Jean-Paul heeft een nieuwe stap gemaakt in zijn loopbaan, maar heeft mooie dingen achtergelaten bij LTP: interviews, essays en artikelen die nog steeds actueel en waardevol zijn.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?