“Het verbaast me wat er allemaal mogelijk is gebleken” | Interview HR Directeur Amsterdam UMC

Yolande van der Linden, HR Directeur Amsterdam UMC
Beeld: Ton Zonneveld

Aan ambities geen gebrek bij het Amsterdam UMC, dat zowel regionaal als internationaal een toonaangevende speler wil zijn. Boven op de complexe fusie die dat vergt, kwam de coronacrisis. Hoe slaagt de organisatie en top erin om onder grote druk hun wendbaarheid te behouden? Jean-Paul van Londen gaat in gesprek met Yolande van der Linden, HR Directeur bij het Amsterdam UMC. 

Als kennispartner van CHRO.nl interviewt LTP Executive Services diverse chro’s over het onderwerp agility en leidinggeven aan wendbare organisaties. Deze keer ging Jean-Paul van Londen in gesprek met Yolande van der Linden. Want hoe slaag je erin onder lastige omstandigheden de organisatie zo wendbaar mogelijk te houden? Hoe behoud je als top van de organisatie je veerkracht? En hoe heeft de Directeur HR zich hierin zelf staande weten te houden?

Die ruimte om te kunnen praten over fouten is er ook, zeker aan de top. En daar kan altijd nog wel wat meer tijd en aandacht aan besteed worden, denk ik.

Picture of Jean-Paul van Londen
Jean-Paul van Londen
Karst Bongers heeft in 2022 de rol van Jean-Paul overgenomen wat betreft de dienstverlening op senior management/bestuurlijk niveau. Jean-Paul heeft een nieuwe stap gemaakt in zijn loopbaan, maar heeft mooie dingen achtergelaten bij LTP: interviews, essays en artikelen die nog steeds actueel en waardevol zijn.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?