Bas van der Veldt (ceo AFAS) : ‘Er zijn al meer dan genoeg treurige bedrijven’

Beeld: Joke Schut

‘We willen het tegenovergestelde zijn van bedrijven waar mensen ongelukkig worden van slecht leiderschap, een slechte cultuur en onethisch gedrag.’ AFAS-ceo Bas van der Veldt ging in gesprek met Karst Bongers, business lead LTP Executive Services, over leiderschap, ondernemen en de filosofie van het bedrijf dat doortrokken is van ‘liefde’.

  • ‘Ik neem de tijd om rond te lopen door het bedrijf om het gesprek aan te gaan met mensen. // “Als jij het vandaag voor het zeggen zou hebben, wat zou je dan direct veranderen in dit bedrijf?” Niet alleen voelen mensen zich dan gezien en gehoord, het levert het bedrijf ook goede suggesties op.’ 
  • ‘Ik vind het vanzelfsprekend dat een directeur als “meewerkend voorman” optreedt en niet vanuit een ivoren toren werkt maar verstand heeft van de business, de eigen mensen kent en weet wat er leeft bij klanten.

Het interview is gepubliceerd in Management Scope 03 2023.

LTP ontbijtsessie over psychologische veiligheid, leiderschap en toxic gedrag

Op 21 maart vond de eerste in een nieuwe reeks LTP ontbijtsessies plaats. Het voelde goed om weer fysiek bij elkaar te komen, te ontbijten en samen verder te praten over een actueel HR-topic. Dit keer: psychologische veiligheid, leiderschap en toxic gedrag. Hier vind je een samenvatting van de key take-aways en een korte filmimpressie!

Foto van Karst Bongers
Karst Bongers
Karst heeft behoorlijke expertise opgebouwd op assessmentvlak en focust zich sinds enkele jaren ook specifiek op de LTP-dienstverlening op senior management/bestuurlijk niveau: Executive Services. Hij adviseert over leiderschapskwesties, met een focus op geschiktheid en professionele ontwikkeling. Je kunt Karst bereiken via K.Bongers@ltp.nl of 06 - 5230 3015.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?