Veranderkracht als voorwaarde

Een organisatie de toekomst in loodsen en succesvol houden, vraagt om leiders, teams en medewerkers met veranderkracht.

Door de coronacrisis hebben we in veel opzichten de toekomst in één klap naar het nu weten te brengen. We werken definitief virtueel samen en proberen onze producten en diensten op creatieve manieren te blijven leveren.

Voor veel mensen is dit een enorme en plotselinge verandering in hun dagelijkse leven. Nog ingrijpender is het feit dat veel organisaties maatregelen moeten nemen om economisch gezien overeind te blijven, met alle personele gevolgen van dien.

We moeten onszelf dus – meer dan ooit – opnieuw weten uit te vinden. Daarom is het mobiliseren van de veranderkracht van medewerkers en teams cruciaal om succesvol te blijven. En daar zijn weer veranderkrachtige leiders voor nodig.

“LTP is sterk in de inhoud van het assessment. Ze hebben er de competentie ‘verandervermogen’ aan toegevoegd en dat vind ik heel belangrijk.” (KTO Cedeo)

Lees verder over veranderkracht

LTP heeft vanuit onderzoek vier factoren geïdentificeerd die van invloed zijn op iemands mate van veranderkracht: Growth Mindset, Energie, Zelfmanagement en Veerkracht. Je leest hier meer over in ons e-book (pdf).

LTP informeert en inspireert graag, dit doen we ook met onze blogs en gratis webinars. Onze meest recente blogs over dit thema vindt je onder publicaties (rechts of onderaan deze pagina). 

Leestip!

Lees ons E-book over veranderkracht

Meer weten?

In alle assessmentrapporten van LTP wordt aangegeven in welke mate iemand over veranderkracht beschikt. Daarnaast ondersteunen wij organisaties met:

  • Talent Fit – Snel en objectief de match bepalen tussen Talent en Werkomgeving. Inclusief een score op veranderkracht, ontwikkeltips en interviewvragen voor de recruiter.
  • Talent Navigator – Met dit uitgebreide online assessment help je medewerkers om vol energie aan de slag te gaan: oriënteren, reflecteren en nieuwe doelen stellen.
  • Forward Coaching – Na een assessment aan de slag met ontwikkeling, met échte impact en een duidelijke focus. Versterkt de Growth Mindset!  
  • Veranderkracht Teamsessie – Dynamische sessie met workshops en games. Biedt inzicht en zet aan tot actie: inzetten van teamrollen, teamfocus, teamdynamieken en veranderkracht.