Recap: Morning Meetup over inclusief leiderschap & The Ripple

De opening van de LTP Morning Meetup door Ageeth

Op 4 april vond op een inspirerende locatie in Amsterdam Zuidoost de LTP Morning Meetup plaats. De deelnemers werden meegenomen in het gezamenlijk initiatief van LTP en Game Of Your Life om organisaties te ondersteunen bij het versterken van psychologische veiligheid en inclusiviteit: The Ripple! Hieronder zie én lees je meer.

Filmimpressie LTP Morning Meetup

Recap LTP Morning Meetup

In alle vroegte kwamen de deelnemers aan de Morning Meetup aan in de popup locatie van het Bijlmerparktheater. Niet iedereen kwam droog binnen vanwege de regen, maar de zoete Deense broodjes maakten een hoop goed.

Na de opening door Ageeth Telleman, ceo van LTP, nam Rocky Hehakaija het stokje over. Zij nam de aanwezigen mee in haar levensverhaal en de methodiek die de basis vormt bij haar Stichting Favela Street en nu ook bij Game Of Your Life, waar zij oprichter en directeur van is.

De roep om inclusievere organisaties neemt toe, onder aanvoering van een nieuwe generatie op de werkvloer. Zij zijn opgegroeid in een andere tijd dan die waarin veel organisaties hun culturele basis hebben gelegd. Hiervoor is nieuw leiderschap nodig en een inclusieve cultuur. Die ontstaat door mensen, door rolmodellen.

Elk individu in een organisatie kan een positief verschil maken
Rocky maakte duidelijk hoe íedereen impact heeft op de mensen om zich heen. Ook binnen bedrijven: iedereen kan een rolmodel zijn, ongeacht de functie. Deze gedachte vormt ook de basis van The Ripple. Een programma bedoeld voor iedereen die het verschil wil maken en een rolmodel wil zijn op weg naar een inclusiever en veiliger werkklimaat.

Reversed mentors
In The Ripple wordt de kans geboden om te sparren met de nieuwe generatie. Dit zijn jongeren die fungeren als reversed mentors en de deelnemers een ongefilterde spiegel voorhouden. Eén van die jongeren was ook aanwezig bij de Morning Meetup: Dounia. Zij deelde haar persoonlijke verhaal met het publiek én hoe zij het vindt om met de deelnemers aan The Ripple aan de slag te gaan.

Inzichten met people data 
Marian de Joode, lead consultant LTP en mede-initiatiefnemer van The Ripple, ging dieper in op het programma. De methodiek van Favela Street hebben we gekoppeld aan de psychologische inzichten, people data en tools van LTP. Want beleving werkt heel goed, maar data geven ook heel veel inzichten. Zo wordt een inhoudelijk fundament gecreëerd en hebben we duurzame impact op de deelnemers.

Interactieve sessie en aan tafel!
Daarna gingen de stoelen aan de kant en liet Lucas Defares de deelnemers ervaren dat je lichaam nooit liegt. Wat gebeurt er met je als er iemand op je afkomt? En wat als jij zelf op iemand afstapt en dichtbij de ander komt? De spanning of het ongemak die hierbij komt kijken: hoe ga je daarmee om? Kijk je weg, begin je druk te praten of ‘vlucht’ je en doe je een stap achteruit? Door je je hier bewust van te zijn, kun je ook in nieuwe situaties bewuster handelen. Laat je niet remmen door ongemakkelijke situaties of het onbekende: sta open voor nieuwe situaties!

Na de interactieve sessie gingen de deelnemers onder het genot van heerlijke broodjes en verse sappen van bedrijven uit de buurt verder in gesprek; met LTP-adviseurs, uitdagers, Future Leading Players én met elkaar. 

Picture of Marian de Joode

Marian de Joode

Marian is Business Lead Strategy en richt zich met name op leiderschaps- en organisatievraagstukken. Daarnaast heeft zij de regie over het LTP Innovation LAB, dat zich bezig houdt met toekomstgerichte innovaties. Je kunt haar bereiken via M.deJoode@ltp.nl of 06 - 2393 3419.

Waar mag de opname naartoe worden gestuurd? 

Hier zou ik ook graag meer over willen weten:

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?