‘New Leadership Scan’ als katalysator van executive leiderschapsontwikkeling

CHRO.nl New Leadership Scan LTP Executive Services
Fotografie: Mark van den Brink

De toekomst waar organisaties zich op dienen voor te bereiden, kenmerkt zich door steeds snellere veranderingen en vereist een steeds grotere wendbaarheid. Om die wendbaarheid in de organisatie te vergroten, is nieuw leiderschap aan de top vereist: leiderschap waarbij de leiders in toenemende mate omgevingsbewust, wendbaar, innovatief, verbindend en geloofwaardig zijn en lef tonen; leiderschap waarin het team meer centraal staat.

Het is niet vreemd dat veel topmensen in een ‘overleefstand’ zijn geraakt

Dit vraagt om bewustwording en ontwikkeling van het leiderschap van executives en bovendien om het versterken van de diversiteit en de complementariteit van executive teams. Om organisaties hierin te ondersteunen heeft LTP de New Leadership Scan ontworpen, waarover we in gesprek gaan met Jean-Paul van Londen, partner LTP Executive Services en Marian de Joode, innovatiemanager bij LTP. 

Jean-Paul van Londen
Jean-Paul van Londen
Jean-Paul is partner bij LTP en verantwoordelijk voor de dienstverlening op senior management/bestuurlijk niveau: Executive Services. Hij adviseert over leiderschapskwesties, met een focus op geschiktheid en professionele ontwikkeling. Jean-Paul coacht ook managers en directieleden en helpt hen hun professionele en persoonlijke doelen te bereiken. Je kunt hem bereiken via J.vanLonden@ltp.nl of 06 - 15 96 01 39
Op welk mailadres wil je het voorbeeldrapport ontvangen?