‘Het begint met psychologische veiligheid’ | Interview met Natalia Wallenberg

Beeld: Gregor Servais

In 2022 trad Natalia Wallenberg aan als chro van Ahold Delhaize. Een jaar later maakt ze de balans op. Karst Bongers, business lead LTP Executive Services, ging met haar in gesprek over de uitdagingen in een tijd waarin mensen onder druk staan.

  • ‘Ik geloof dat het gevoel van psychologische veiligheid fundamenteel is voor welzijn, inclusie en goede prestaties.’
  • ‘We meten hoe inclusief we zijn door onze medewerkers om feedback te vragen: hoe veilig voelen ze zich in hun team, horen ze er wel helemaal bij – dat soort vragen.’
  • ‘Mijn standpunt is helder: voor toxic behaviour is geen excuus. Je moet het benoemen en aanpakken.’

Het interview is gepubliceerd in Management Scope 02 2023.

Verder lezen over psychologische veiligheid, leiderschap en toxic gedrag?

Op 21 maart vond onze ontbijtsessie over dit thema plaats. De belangrijkste inzichten hebben we samengevat in het volgende artikel »

Karst Bongers

Karst Bongers

Karst heeft behoorlijke expertise opgebouwd op assessmentvlak en focust zich sinds enkele jaren ook specifiek op de LTP-dienstverlening op senior management/bestuurlijk niveau: Executive Services. Hij adviseert over leiderschapskwesties, met een focus op geschiktheid en professionele ontwikkeling. Karst zoekt graag naar echte partnerships en helpt managers en directieleden hun professionele en persoonlijke doelen te bereiken. Je kunt hem bereiken via K.Bongers@ltp.nl of 06 - 5230 3015.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?