AI in selectie

Samen met de VU onderzoekt LTP in hoeverre AI kan bijdragen aan een eerlijker selectieproces. Met Sigmund, de AI-robot van LTP.

De claim van AI in selectie: een sneller en eerlijker proces, minder ‘bias’ dan bij een gewone recruiter of selecteur.

Artificiële Intelligentie komt steeds meer op als een middel om personeelsselectie te verbeteren. Maar wil AI in de toekomst het gehele assessmentproces ingrijpend kunnen veranderen, is wetenschappelijk onderzoek nodig naar de validiteit en betrouwbaarheid van AI-systemen.

Responsible AI 

Daarom is LTP samen met een aantal relaties actief op het gebied van het ontwikkelen van Responsible AI. Daarnaast onderzoeken we samen met de VU in hoeverre AI kan bijdragen aan een eerlijker selectieproces. Kan AI gebruikt worden om de persoonlijkheid van sollicitanten te beoordelen aan de hand van gedrag en emoties die ze tonen in het gesprek?

Sigmund: onze AI-robot 

Onderdeel van dit onderzoek is Sigmund, de AI-robot. In het kort krijgen assessmentdeelnemers naast hun interview met een psycholoog, ook een aantal vragen voorgelegd door Sigmund. Resultaten van zowel het interview als de bevindingen van Sigmund worden naast elkaar gelegd en geanalyseerd.

We willen wetenschappelijk bewijs voor de aanname dat zo’n algoritme voorspellingen kan doen over succesvol functioneren van mensen.

Meer weten?

Neem gerust contact op, onze psychologen vertellen je graag meer! Daarnaast vind je op deze pagina ook nog relevante publicaties en ben je van harte welkom bij ons gratis webinar ‘de toekomst van recruitment‘. 

Hoe kunnen wij jou helpen?
Wil je jouw vraag bespreken met een van onze adviseurs? Vul je gegevens in en wij komen in actie!
Gratis webinar ‘De toekomst van recruitment’
Met kennis met onze AI-Robot Sigmund, over people analytics en de belangrijke rol van de recruiter.
Publicaties

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?