Onze visie en missie

Wij zijn LTP, een team van business psychologen en professionals

Wij zijn het oudste psychologisch adviesbureau van Nederland, maar zo voelen wij ons niet! Het zit in onze aard om continu te innoveren en te verbeteren. Niet voor niets zijn wij al jaren marktleider in assessment, doen wij steeds meer (voorspellende) data-analyses en omarmen wij moderne aanpakken zoals serious gaming, continue feedback en AI.

Dat laatste in nauwe samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam. Samen met onderzoekers van de VU wordt bekeken in welke mate AI een rol kan spelen in personeelsselectie, onder andere met de AI-robot van LTP: Sigmund. Hier lees je daar meer over »

Focus op kwaliteit

Onze assessments bieden psychologische inzichten ter ondersteuning van de selectie en ontwikkeling van mensen en teams. ‘We predict human performance’. De inzet van een assessment van LTP verkleint de kans op een mis-hire en zorgt voor een betere onboarding en effectievere ontwikkeling van medewerkers.

Wij zijn ons ervan bewust dat een assessmentadvies een behoorlijke impact heeft, zowel voor een individu als voor het team en de organisatie. Iets anders dan hoge kwaliteit adviezen en dienstverlening leveren wij niet. Lees hier wij dit waarborgen »

Veranderkracht als voorwaarde

De ontwikkelingen die al speelden waar het gaat om de eisen aan medewerkers en leidinggevenden, zijn dit jaar in één keer 10 jaar vooruit ‘gekatapulteerd’. Kennis is snel verouderd, werk verandert in een rap tempo: een growth mindset en veerkracht zijn dé eigenschappen van mensen die het verschil maken voor een organisatie.

LTP toetst daarom in elk (online) assessment de veranderkracht en andere relevante futureproof competenties. Lees verder over veranderkracht »

Onze stip op de horizon

Met een assessment neem je niet een aannamebeslissing op ‘onderbuikgevoel’ maar op basis van betrouwbare, psychologische inzichten. Het CV wordt ook steeds minder relevant; wij kijken naar intelligentie, veranderkracht, integriteit en competenties die nodig zijn om goed te (blijven) functioneren in de toekomst.

Mogelijke bias worden zo veel mogelijk vermeden. De inzet van assessments dragen daarom bij aan goed werkgeverschap. In dit kader streven wij ernaar dat in 2030 jaarlijks 1 miljoen mensen een LTP-assessment doen.

Wij lichten dit graag toe. Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met je op.

LTP Safety Services:
Onze dienstverlening gericht op veiligheidskritische functies.  

LTP Executive Services:
Onze dienstverlening op executive level

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?