Van de favela’s naar de corporate wereld: Grensverleggende aanpak voor inclusievere organisaties

Dit persbericht is opgesteld door LTP in samenwerking met Game Of Your Life, om het gezamenlijke initiatief The Ripple aan te kondigen.

Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija kennen we als winnaar van Wie is de mol, eindbaas in een voetbalgame en van haar werk met jongeren in favela’s, jeugdgevangenissen en op scholen. De methodiek die daar wordt gebruikt om sociale uitsluiting aan te pakken, wordt nu ook met succes ingezet bij leiderschapsprogramma’s in organisaties. Haar bedrijf Game Of Your Life heeft deze grensverleggende aanpakken in partnership ontwikkeld met LTP Business Psychologen. Urgent, want de roep om inclusievere organisaties neemt toe, onder aanvoering van een nieuwe generatie op de werkvloer.

Waarom juist nu?

“De roep om inclusievere organisaties neemt toe, onder aanvoering van een nieuwe generatie op de werkvloer”, aldus Hehakaija. “Zij zijn opgegroeid in een andere tijd dan die waarin veel organisaties hun culturele basis hebben gelegd. Deze culturen sluiten vaak onbewust mensen buiten, waardoor veel potentieel talent niet gebruikt wordt of überhaupt niet wilt werken bij de organisatie. Initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusiviteit leveren tot nu toe vaak niets op.”

Waarom deze aanpak anders is

“Wij geloven dat elk individu in een organisatie een positief verschil kan maken. De aanpak heet daarom The Ripple: één druppel kan zorgen voor een golfbeweging!” zo vervolgt Hehakaija.

Deelnemers doorlopen in meerdere dagen 3 essentiële zaken: Discover who you really are. Turn your skills into value. Work with anyone, everywhere. Dit doen zij met ervaren trainers, grensverleggende gastsprekers en iconen uit de topsport. Daarnaast krijgen ze de kans om te sparren met de nieuwe generatie zelf. Dit zijn inspirerende jongeren die fungeren als reversed mentors en de deelnemers een ongefilterde spiegel voorhouden. Door als groep te werken aan je persoonlijke impact, ontstaat een nieuwe generatie op de werkvloer.

Partnership

Ageeth Telleman, ceo van LTP Business Psychologen:

Ik ben enorm trots op deze krachten-bundeling van LTP en Game of Your Life. Ons gezamenlijk doel: organisaties ondersteunen bij het versterken van psychologische veiligheid en inclusiviteit.

Over Game of Your Life

Game Of Your Life is opgericht door Rocky Hehakaija en richt zich op het gebruik van sport als middel voor (leiderschaps)ontwikkeling. Uniek daarbij is de inzet van inspirerende jongeren die fungeren als reversed mentors. Haar ervaring in de favela’s, jeugdgevangenissen en op scholen, zet zij met haar collega’s nu ook met verve in binnen het bedrijfsleven.

Over LTP Business Psychologen

LTP is een psychologisch adviespartner van organisaties in Nederland. Met onze dienstverlening ondersteunen wij organisaties om succesvol te zijn en relevant te blijven in een complexe tijd. Wij bieden rake psychologische inzichten en data op het gebied van talent, team, organisatie en executive leiderschap, werken science based en maken de nieuwste wetenschappelijk bewezen inzichten toepasbaar voor de markt en de maatschappij.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Foto van Marian de Joode

Marian de Joode

Marian is Business Lead Strategy en richt zich met name op leiderschaps- en organisatievraagstukken. Daarnaast heeft zij de regie over het LTP Innovation LAB, dat zich bezig houdt met toekomstgerichte innovaties. Je kunt haar bereiken via M.deJoode@ltp.nl of 06 - 2393 3419.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?