Traineeselectie op afstand. Wij kunnen je helpen!

LTP biedt de mogelijkheid voor traineeselectie op afstand, voor als het niet anders kan (social distancing), of voor als je hier als organisatie bewust voor kiest. Het brengt namelijk ook voordelen met zich mee! 

Waaruit bestaat traineeselectie op afstand bijvoorbeeld?

Er zijn verschillende mogelijkheden die -afhankelijke van het selectievraagstuk- kunnen worden ingezet: 

  • Online Assessment Talent Fit
  • Assessmentgame Building Docks (integriteit)
  • Assessmentgame Everest Games (oordeelsvorming bij overvloed aan informatie)
  • Interview en pitch via een videoverbinding
  • Feedback en onboarding met een App
  • Analytics Dashboard voor de opdrachtgever

Trainees worden goed begeleid

De trainees ontvangen heldere informatie over de gang van zaken, kunnen vooraf oefenen met tests en weten waar zij terecht kunnen met vragen. Er is ook veel ruimte voor feedback en ontwikkeldoelen. Daar kan de trainee tijdens zijn of haar onboarding direct mee aan de slag.

Net zo effectief en impactvol

Traineeselectie is op afstand net zo effectief en impactvol. Uit ervaring blijkt dat trainees zich gemakkelijk kwetsbaar durven opstellen in het interview. Dit komt omdat zij thuis zijn, in een vertrouwde omgeving. Ook het online assessment en de pitch doen de trainees thuis, op een zelfgekozen moment. Dit wordt hierdoor als minder belastend ervaren. En de games zorgen voor uitdaging en fun: een goede candidate experience! Naast dat het thuis volgen van de traineeselectie vertrouwder voelt, scheelt het natuurlijk ook een hoop tijd en is het flexibeler in te passen. 

Dashboard voor ranking

De assessmentdata van de traineeselectie worden in een analytics dashboard geladen. Hiermee kun je gemakkelijk zien of er een match is tussen een kandidaat en het traineeship. Ook handig: je vindt een ranking van kandidaten op bijvoorbeeld intelligentie en/of relevante competenties.


Building Docks brengt op aantrekkelijke wijze integriteit in kaart. De assessmentgame is samen door LTP en de VU ontwikkeld.

Wij helpen je graag!

Wil je meer weten over onze aanpak, de inhoud, extra opties en de investering? Vul in het contactformulier hieronder je gegevens in en je ontvangt per e-mail meer informatie. Of bel Jesse van der Plas voor een persoonlijke toelichting: 06 – 83661305.

Foto van Redactie

Redactie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?