Spelenderwijs onderzoeken of iemand integer is

Bedrijven en organisaties moeten vaker en beter selecteren op integriteit bij de werving en selectie van nieuw personeel, bijvoorbeeld met behulp van computerspellen. Organisatiepsycholoog Ard Barends, onlangs gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam, ontwikkelde samen met LTP een assessment game die deze ‘zesde persoonlijkheidsfactor’ in beeld brengt.

Integriteit wordt kennelijk als zó vanzelfsprekend gezien, dat er in de meeste branches niet of nauwelijks aandacht aan wordt besteed. 

In zijn essay voor Management Scope beschrijft hij het belang van deze zesde persoonlijkheidsfactor, hoe het vaak nog een ondergeschoven kindje is binnen organisaties en hoe het op zo’n manier in kaart kan worden gebracht dat sociaal wenselijke antwoorden worden vermeden. 

Lees het essay op Management Scope »

Gratis webinar

Je bent van harte welkom bij ons gratis webinar over ‘integriteit – morele dilemma’s op de werkvloer’. Voor iedereen die meer wil weten over deze zesde persoonlijkheidsfactor, hoe je dit onderwerp van gesprek maakt binnen de organisatie en in kaart kan brengen. Meer info en aanmelden »

Picture of Anouk Broersma

Anouk Broersma

Anouk is communicatiespecialist en eventmanager bij LTP. Het organiseren van zowel interne als externe evenementen én het schrijven en redigeren van artikelen behoren tot het leukste van haar werk. Zij heeft een communicatieachtergrond, maar veel affiniteit met psychologie.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?