Praxis grote winnaar met ‘Beste recruitment case’

Doe-het-zelfketen Praxis heeft tijdens het Werf& Live event een award gewonnen voor ‘Beste recruitment case’. Daar zijn wij als LTP best een beetje trots op!

Praxis heeft de Werf& Award ontvangen ter erkenning van de ‘toolkit werving en selectie’. Waar vroeger de werving en voorselectie werd verzorgd op een centrale plek, het hoofdkantoor, kunnen met deze toolkit winkelmanagers nu zelf nieuwe medewerkers werven. Dit heeft grote voordelen.

  • Winkelmanagers weten als geen ander wat voor type medewerker het beste past binnen hun Praxiswinkel. Dit zorgt voor een betere screening en minder verkeerde aannames.
  • Het selectieproces gaat sneller. Winkelmanagers hebben zelf de regie in handen en kunnen beter inspelen op de lokale arbeidsmarkt.

Winkelmanagers kunnen in de ‘toolkit werving en selectie’ zelf eenvoudig vacatures plaatsen. Het systeem dat daarvoor gebruikt wordt is HROffice Recruitment. En na een preselectie aan de hand van een korte vragenlijst en een eerste kennismakingsgesprek, maken de sollicitanten de Talent Scan van LTP. Dit is een compact online assessment dat de winkelmanager handvatten biedt bij het tweede gesprek:

  • Beschikt hij of zij over het gewenste werk- en denkniveau?
  • Wat typeert iemand? Wat zijn de kernpunten uit zijn of haar persoonlijkheid?
  • Welke kwaliteiten heeft iemand? Wat zijn ontwikkelpunten?
  • Beschikt hij of zij over de benodigde competenties om de functie goed te kunnen uitoefenen?
  • Is de kandidaat voldoende klantgericht?
  • Bij iedere competentie staan tevens mogelijke interviewvragen. Deze kunnen worden voorgelegd aan de deelnemer in het (selectie)interview.

Op de website van HROffice vertelt Merel Vollenberg, Hoofd Personele Ontwikkeling en Organisatie Praxis, dat zij enorm trots is op de award. “Het is een groot compliment voor de HR-collega’s en pilotwinkels met wie we deze toolkit hebben ontwikkeld. Uniek aan de case is dat het resultaat tot stand is gekomen zonder ook maar één recruiter, het is een echte doe-het- zelf case.”

Over de Werf& Awards
De Werf& Awards zijn prijzen voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment cases die impact hebben (gehad) op de instroom van een organisatie, opdrachtgever of werkgever. De awards richten zich op kleine en grote organisaties, zonder budget of met grote budgetten, voor werkgevers (corporates), uitgevers en bureaus (amc/media/w&s/uitzend/detachering) in de breedste zin van het woord. Op kleine dingen die het verschil maken tot en met campagnes die grote resultaten hebben gehaald.

Neem voor meer informatie contact op met Suzan Karhof: s.karhof@ltp.nl of 020 – 30 50 400.

Picture of Anouk Broersma

Anouk Broersma

Anouk is communicatiespecialist en eventmanager bij LTP. Het organiseren van zowel interne als externe evenementen én het schrijven en redigeren van artikelen behoren tot het leukste van haar werk. Zij heeft een communicatieachtergrond, maar veel affiniteit met psychologie.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?