Persbericht: LTP neemt TestNed over

TestNed, de marktleider op het gebied van veiligheidskeuringen en -assessments is overgenomen door LTP Business Psychologen. Het in 2011 opgerichte TestNed is ontstaan uit een partnership van Psychologisch Adviesbureau Bijleveld & Van Vriesland en LTP. Eerder bezat LTP 50% van de aandelen. 

“De overname past in onze strategie om het marktleiderschap in assessment te verstevigen. Daarnaast kunnen wij nu onze dienstverlening op het vlak van assessments voor veiligheidskritische functies verder innoveren en uitbouwen. Jan Kwint, algemeen directeur LTP

TestNed: the human factor in safety

Het versterken van de veiligheidscultuur is een veelgehoorde wens van organisaties. Deels wordt veiligheid in organisaties geborgd door protocollen, richtlijnen en de inrichting van een optimale werkomgeving, maar de factor ‘mens’ kan en mag zeker niet onderschat worden. Medewerkers die werken in het verlengde van hun talent zijn gemotiveerd, bevlogen, productief en vertonen eerder veilig gedrag. Daarmee neemt de kans op incidenten af. TestNed biedt met advies, keuringen, assessments en online scans inzicht in het talent en gedrag van mensen.

TestNed is door zowel Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) als RailAlert erkend voor het verrichten van veiligheidskeuringen. Ook heeft TestNed een overeenkomst met gemeentelijke vervoersbedrijven voor het keuren van medewerkers in het kader van de Wet Lokaal Spoor. In een veiligheidskeuring wordt onder andere iemands reactievermogen, concentratievermogen en stresstolerantie getest. Belangrijke factoren bij het goed kunnen uitvoeren van veiligheidskritische functies.

Over LTP Business Psychologen

LTP bestaat sinds 1927 en is met ruim 120 psychologen, data scientists en andere professionals marktleider in assessment. Jan Kwint: “De markt voor veiligheidsassessments vraagt om innovatie op het snijvlak van assessment en technologie. Bijvoorbeeld Virtual Reality toepassingen, online assessments en gamification. Het zit in LTP haar genen om dit ook voor TestNed op te pakken.”  

Over Psychologisch Adviesbureau Bijleveld & Van Vriesland

Bijleveld & Van Vriesland (BVV) bestaat sinds 1995 en is specialist in het verrichten van uiteenlopende selectie- en ontwikkelassessments. Daarnaast is BVV sinds 2001 zeer actief in het verrichten van veiligheidskeuringen voor veiligheidskritische functies binnen organisaties. De overdracht van aandelen past in de strategie van BVV om hun eigen assessmenttak verder uit te bouwen. Het komend jaar zal BVV nog wel betrokken zijn bij het overdragen van de veiligheidsgerelateerde activiteiten aan LTP en het verrichten van veiligheidskeuringen.


Neem voor meer informatie contact op met:

Picture of Anouk Broersma
Anouk Broersma
Anouk is communicatiespecialist en eventmanager bij LTP. Het organiseren van zowel interne als externe evenementen én het schrijven en redigeren van artikelen behoren tot het leukste van haar werk. Zij heeft een communicatieachtergrond, maar veel affiniteit met psychologie.

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?