Ook kandidaten nu vaker enthousiast over assessments

Ook kandidaten nu vaker enthousiast over assessments

“Lang bestond de mythe dat je met assessments in je proces kandidaten wegjaagt. Maar die tijd is voorbij, maakt nieuw onderzoek duidelijk. Kandidaten willen juist best graag op die manier laten zien wat ze allemaal kunnen, zo blijkt.”

Dat is in het kort de conclusie van recentelijk onderzoek naar de candidate experience die online platform Werf& in een mooi artikel deelt.

Dat is natuurlijk goed nieuws! De toegevoegde waarde van een assessment – zeker binnen actuele topics zoals arbeidsmarktkrapte, talentontwikkeling en diversiteit & inclusie – wordt steeds meer omarmd. Door werkgevers, die het (in welke vorm dan ook) steeds vaker inzetten bij de selectie en onboarding van nieuwe personeel en in het kader van persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. Maar dus ook door de kandidaten zelf!  

Candidate experience

Uiteraard besteden ook wij veel aandacht aan deze candidate experience. Niet alleen op het vlak van volledige informatievoorziening, goede begeleiding (vooraf, tijdens én achteraf) en lekkere koffie – ook belangrijk! Zeker ook wat betreft het assessmentprogramma: dit is interactiever, afwisselender en omdat er vooraf vanuit huis ook al wat gedaan wordt, minder intensief.

Bovendien kunnen er afhankelijk van het vraagstuk en wens van de werkgever, ook gegamificeerde assessmentonderdelen worden ingezet.

Het blijft natuurlijk een spannende ervaring, waar ook best wat van afhangt, maar we zien dat de meeste deelnemers ontspannen en bevlogen hun assessmentdag doorlopen. Hieronder lees je enkele reacties van deelnemers gericht aan de betrokken LTP-psycholoog:

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd naar onze assessments of wil je weten hoe wij deelnemers zo veel mogelijk proberen te ‘ontzorgen’ en begeleiden voor, tijdens én na hun assessmentdag? Vul het contactformulier in en wij komen in actie.

Benieuwd naar het volledige artikel van Werf&? Lees hier verder >>

Contactformulier
Picture of Anouk Broersma

Anouk Broersma

Anouk is communicatiespecialist en eventmanager bij LTP. Het organiseren van zowel interne als externe evenementen én het schrijven en redigeren van artikelen behoren tot het leukste van haar werk. Zij heeft een communicatieachtergrond, maar veel affiniteit met psychologie.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?