LTP steunt Amref Flying Doctors. Check jij op 7 september ook in bij de webinar ‘De meisjes betalen de prijs’?

LTP heeft zich verbonden aan Amref Flying Doctors. Wij dragen hiermee een steentje bij aan een gezond en sterk Afrika. Op maandag 7 september kun je in dit kader deelnemen aan de webinar ‘De meisjes betalen de prijs’. Gastspreker is Nice Nailantei Leng’ete, door Time benoemd als een van de 100 meest invloedrijke personen.

Klik hier om je aan te melden voor de webinar
Inschrijving is vrijblijvend, dus twijfel niet om je aan te melden. 

Over de webinar: ‘De meisjes betalen de prijs’
Het is verontrustend om te zien hoe de corona-epidemie ook in Afrika om zich heen grijpt. De gevolgen van het virus op de gezondheid van de Afrikaanse bevolking en de ontwikkeling van het continent zijn groot. Hoe kun je meisjes die niet naar school gaan bijvoorbeeld beschermen tegen huiselijk geweld of meisjesbesnijdenis? Dit vraagt om grote flexibiliteit en een nieuwe aanpak. Wil je weten hoe Amref Flying Doctors dit doet? Dat vertellen Afrikaanse experts Nice Leng’ete, vrouwenrechtenactiviste van Amref Flying Doctors en Talaso Gababa, een van de door Amref getrainde rolmodellen, onder leiding van de Nederlandse CEO Patricia Vermeulen en Dirkje Jansen, Head of Programmes.

Over Amref Flying Doctors
Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. Amref is de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie en gaat uit van de kracht van de Afrikaanse bevolking zelf. Zij leiden zorgverleners in Afrika op, bieden basiszorg en geven voorlichting. Ook praten zij met Afrikaanse overheden om ervoor te zorgen dat verbeteringen in de gezondheidszorg blijvend zijn. Hier in Nederland zamelt Amref geld in. Dit gebruiken zij om de gezondheidssituatie van meisjes en jonge vrouwen in Afrika te verbeteren. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot sterke, gezonde vrouwen.

Wil je meer weten over de samenwerking tussen LTP en Amref Flying Docters? Stuur ons je vraag per e-mail en wij nemen snel contact met je op: info@ltp.nl.

Picture of Anouk Broersma

Anouk Broersma

Anouk is communicatiespecialist en eventmanager bij LTP. Het organiseren van zowel interne als externe evenementen én het schrijven en redigeren van artikelen behoren tot het leukste van haar werk. Zij heeft een communicatieachtergrond, maar veel affiniteit met psychologie.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?