LTP partner CHRO Day │ Kwetsbaar leiderschap zou de norm moeten zijn

Jean-Paul van Londen van LTP op CHRO Day 2019

Op 7 november 2019 was het CHRO Day. De HR-top van Nederland kwam bijeen om stil te staan bij een van de belangrijkste thema’s van onze tijd: vitaliteit. Ook op het gebied van leiderschap valt nog een wereld te winnen, bleek tijdens een drukbezochte rondetafelsessie gehost door Jean-Paul Londen van LTP.

"Kwetsbaar leiderschap zou de norm moeten zijn, maar het achterhaalde ‘command & control’ leiderschap is nog in veel organisaties aan de orde van de dag."

Gelukkig nemen veel HR-directeuren het voortouw om dit te veranderen in hun directies. Kwetsbaar leiderschap is jezelf durven zijn, laten zien dat je het ook niet altijd weet en je nek durven uitsteken. Maar uit het gesprek aan tafel bleek dat er een kloof bestaat in veel bedrijf tussen leiders die kwetsbaarheid moeten tonen en medewerkers die moeten groeien. HR is vaak in de board de aanjager van de mindset – ‘kwetsbaarheid mag er zijn’ – die nodig is om deze kloof te dichten.

Jean-Paul gaat graag een gesprek aan over kwetsbaar leiderschap. Interesse? Je kunt hem bereiken via: J.vanLonden@ltp.nl.

Picture of Jean-Paul van Londen
Jean-Paul van Londen
Karst Bongers heeft in 2022 de rol van Jean-Paul overgenomen wat betreft de dienstverlening op senior management/bestuurlijk niveau. Jean-Paul heeft een nieuwe stap gemaakt in zijn loopbaan, maar heeft mooie dingen achtergelaten bij LTP: interviews, essays en artikelen die nog steeds actueel en waardevol zijn.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?