LTP in het nieuws | Game tegen lek in de haven: inzicht in moreel kompas

Inzicht in moreel kompas. game tegen lek in de haven

Afgelopen maart stond LTP in Elsevier met een artikel over onze integriteitsgame building docks. Een ‘extra wapen’ in de strijd tegen georganiseerde misdaad! 

Integriteit is een belangrijke voorspeller van gedrag, interessant voor uiteenlopende bedrijven. Voor rechters of politici ligt een selectie op integriteit misschien voor de hand, maar ook voor bijvoorbeeld douaniers is het van toegevoegde waarde. Want hoe weet een werkgever wie zal zwichten voor druk of verleiding? Wie gevoelig is om mee te werken met de drugssmokkel?

Dit artikel laat zien hoe een assessmentgame integriteitsrisico’s in kaart kan brengen, op een manier waarbij sociaal wenselijke antwoorden worden vermeden, en hiermee voor de havendiensten een ‘extra wapen’ kan zijn in de strijd tegen drugscriminaliteit.

Of iemand ontspoort, hangt ook af van de context. Hoe groot is de commerciële druk? Wat is het voorbeeldgedrag van leidinggevenden? Ook persoonlijke omstandigheden kunnen en rol spelen.

Integriteitsassessments

Integriteit is niet lineair of absoluut: het gaat niet over gedrag dat evident goed of fout is, het is verbonden aan de context waarin iemand functioneert. Precies voorspellen of iemand in de toekomst de fout in zal gaan kan niemand, maar op basis van een persoonlijk profiel een risico-indicatie krijgen, dát kan wel.

‘Iedere persoon heeft ook een donkere kant. We werken met een groene, gele of rode vlag, maar zijn heel voorzichtig met stellige conclusies. Wat LTP wél kan bieden, is inzicht in iemands “moreel kompas”.

De assessmentgame is uitgebreid gevalideerd en is onderdeel van onze integriteitsassessments, die ingezet kunnen worden voor diverse branches zowel online als live.

Foto van Redactie

Redactie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?