LTP in FD │ Reorganiseren doe je zo: vijf tips voor een coronabeurt

Op 13 november stond in het FD het artikel ‘Reorganiseren doe je zo: vijf tips voor een coronabeurt’. Inclusief een bijdrage van Jan Kwint, CEO van LTP.

Wie reorganiseert, moet dit met beleid doen. ‘Bedrijven willen op een andere manier reorganiseren’, merkt Jan Kwint van assessmentbureau LTP.

‘De wereld verandert zó snel, daar moet je als onderneming op kunnen inspelen.’ Volgens hem is massaal ontslag van personeel op langere termijn niet goed. ‘Je snijdt in functies en fte’s, in plaats van de medewerkers met veranderkracht te identificeren en te ontwikkelen: je talent voor morgen. Feitelijk legt zo’n maatregel het bedrijf helemaal lam.’

Maar hoe reorganiseer je een onderneming in de wetenschap dat de toekomst ongewisser is dan ooit? Vijf tips met vijf verrassende gereedschappen: de verrekijker, de bijl, het snijmesje, de hometrainer en de intuïtie.

‘Geen enkele functie blijft zoals die ooit was; je moet leren om te leren’ – Jan Kwint

> Bekijk hier het gehele artikel op FD.nl
Of open het artikel als pdf.

Picture of Jan Kwint

Jan Kwint

Jan Kwint was CEO van LTP, maar heeft in 2021 een nieuwe loopbaanstap gemaakt. Hij laat interviews, blogs en artikelen achter die in vele gevallen nog steeds actueel en waardevol zijn.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?