Leiderschapskwaliteiten risicofactor voor ongewenst gedrag | Essay Management Scope

Beeld: Ricky Booms
Grensoverschrijdend gedrag, een verziekte of toxische werksfeer en psychologische onveiligheid: niet alleen de Hilversumse mediawereld heeft ermee te maken. Binnen uiteenlopende organisaties vormen met name leden van de board een serieuze ‘risicogroep’. Een essay van Ageeth Telleman, CEO LTP, en Marian de Joode, business expert strategy, gepubliceerd in Management Scope 03 2024.

Toxisch gedrag – ontsporing die mensen onder druk laten zien – is een zaak voor de boardroom. Niet alleen omdat de boardroom de verantwoordelijkheid draagt voor een veilige werkomgeving in de organisatie – zowel fysiek als mentaal – maar ook omdat ongezonde patronen en grensoverschrijdend gedrag in organisaties vaak beginnen aan de top.

Maar waarom zou u gedrag dat ooit effectief is geweest willen veranderen? Het begint met het bewustzijn dat what got you here, won’t get you there. Juist aan de top kan het gedrag waar u als leider veel mee hebt bereikt, zich tegen u gaan keren. Nog ‘harder’ doen wat ze altijd al deden, is precies niet wat leiders verder gaat brengen. Het risico dat dit gedrag wordt ervaren als toxisch is erg groot. 

Klik op de button hieronder om het gehele essay te lezen. Wil je een toelichting of kunnen wij helpen met een vraagstuk binnen de organisatie? Vul hier het formulier in en wij nemen snel contact met je op.

Ageeth Telleman
Ageeth Telleman
Ageeth is sinds de zomer van 2022 bestuurder en algemeen directeur bij LTP. Hiervoor werkte zij als managing partner en boardroom consultant. Ageeth heeft ruime ervaring met verandervraagstukken, innovatietrajecten en doorontwikkeling van organisaties. Maandelijks is zij te beluisteren in het Boardroompanel van BNR Zakendoen.

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?