Interview met Koen Slippens van Sligro: ‘Je hoeft niet altijd in de driver’s seat te zitten’

Interview met Koen Slippens van Sligro

Jean-Paul van Londen (LTP) interviewde voor Management Scope de ceo van Sligro Food Group: Koen Slippens. Hij leidt het food-servicebedrijf door de coronacrisis. Dat vraagt om daadkracht en wendbaarheid, maar ook om loslaten. ‘We hebben grote stappen gemaakt, maar ik blijf gewoon een mens die soms terugvalt in zijn oude stijl.’

De interviews van Jean-Paul van Londen voor Management Scope hebben wendbaarheid van bestuurders als rode draad. In tijden van crisis moeten bestuurders lef tonen en snel beslissingen kunnen nemen. Dit interview is gepubliceerd in Management Scope 04 2021.

Hoe wendbaar heeft u moeten zijn?
“De les na de eerste corona-uitbraak is dat daadkracht en flexibiliteit het grootste goed zijn. Om dat te bereiken, moet je soms wel een meer directieve leiderschapsstijl hanteren en tegelijkertijd een breder team collega’s stimuleren diezelfde daadkracht te tonen. Dat heeft ons veel opgeleverd…”

Foto van Jean-Paul van Londen
Jean-Paul van Londen
Karst Bongers heeft in 2022 de rol van Jean-Paul overgenomen wat betreft de dienstverlening op senior management/bestuurlijk niveau. Jean-Paul heeft een nieuwe stap gemaakt in zijn loopbaan, maar heeft mooie dingen achtergelaten bij LTP: interviews, essays en artikelen die nog steeds actueel en waardevol zijn.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?