Interview Marie-Jose Tijssen (Technische Unie): “Omdenken en kansen zien”

Marie-José Tijssen
Beeld: Erwin van Amstel

LTP spreekt voor Management Scope met chro’s van verschillende bedrijven over wat zij van de coronacrisis geleerd hebben en wat zij daarvan meenemen in hun visie op de terugkeer naar kantoor. Deze keer: Marie-Jose Tijssen, directeur HR en Interne Communicatie van Technische Unie. 

Wat wordt er besproken? 
  • Technische Unie heeft de certificering Top Employer gekregen van het Top Employers Institute. Hoe blijft u topwerkgever in coronatijd?
  • Hoe zit het met dat omdenken bij Technische Unie? En hoe paste u omdenken toe in uw eigen werk?
  • En als het gaat om besluitvorming? Is er, formeel of informeel, een andere organisatie ontstaan?
  • Wat ik ook veel hoor: besluitvorming gaan sneller. Beslissingen worden sneller geaccepteerd omdat we in een crisissituatie zitten. Herkent u dat?
  • Uit interviews die LTP deed blijkt dat mensen die moeite hebben met prioriteiten stellen, deze manier van werken lastig vinden. Extraverte managers kunnen zichzelf veel minder kwijt, terwijl de introvert een heerlijke tijd heeft. Moeten we anders tegen mensen aankijken?
  • Heeft u nog dingen over uzelf geleerd?

“De wereld is blijvend veranderd, daar ben ik van overtuigd. Om mensen daarin mee te nemen, is het bieden van veiligheid en vertrouwen essentieel. Vergissen mag, er is ruimte voor experiment, maar uiteraard wel binnen de kaders van een commerciële organisatie.”

Picture of Redactie

Redactie

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?