Interview Caroline Tervoort (KPMG): “We zijn best streng geweest”

Beeld: Erwin van Amstel

LTP spreekt voor Management Scope met chro’s van verschillende bedrijven over wat zij van de coronacrisis geleerd hebben en wat zij daarvan meenemen in hun visie op de terugkeer naar kantoor. Deze keer: Caroline Tervoort, Chief HR Officer bij KPMG. 

Om de connectie met het team te houden zullen leidinggevenden meer dan ooit persoonlijk leiderschap moeten tonen. Natuurlijk zijn er ook de praktische vraagstukken over het leiden van virtuele teams. Maar dat is operationeel, een kwestie van inregelen. De vragen gaan nu dieper: hoe motiveer en engageer je mensen in deze nieuwe realiteit?’

Wat wordt er onder andere besproken? 
  • U bent in augustus 2019 benoemd bij KPMG en u had ongetwijfeld mooie plannen. Hoeveel staat daar nog van overeind?
  • Hoe is dat in de rest van de organisatie? Uit onderzoeken van LTP blijkt dat er verschillen zijn tussen teams. Dat had ook te maken met het karakter van de manager.
  • In eerdere crises zagen we een terugkeer naar command & control, nu eigenlijk helemaal niet. Past dat ook in het tijdsbeeld?
  • Uit onderzoek van LTP blijkt dat mensen meer werkdruk ervaren terwijl er minder werk is. Wat zou daar een verklaring voor kunnen zijn?
  • Veel projecten zullen zijn uitgesteld. Heeft u ook projecten naar voren kunnen halen?
  • Heeft u gewoonten ontwikkeld waar u niet meer vanaf wilt?
Picture of Redactie

Redactie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?