Interview Caroline Tervoort (KPMG): ‘Met de sociale kant van hr maak je echt impact’

Caroline Tervoort sociale kant HR maak je impact
Beeld: Rogier Veldman

Caroline Tervoort werd vorig jaar verkozen tot chro of the year 2023. De KPMG-chro ziet het grote belang van de ‘harde kant’ van hr – waarbij het onder meer gaat over artificial intelligence en data – maar gelooft zelf vooral in de kracht van het ‘sociale deel’, bijvoorbeeld als het gaat om het creëren van psychologische veiligheid. ‘Op dat sociale deel heb ik echt ingezet.’

Onder andere hierover ging ze voor Management Scope in gesprek met Karst Bongers, Business Lead bij LTP Executive Services.

Het werd een mooi dialoog over leiderschap, sociale innovatie, psychologische veiligheid, toxic gedrag en de belangrijke rol van hr. 

Een moreel kompas hoort per definitie bij HR. Wij moet ervoor zorgen dat we de waarden van de organisatie bewaken. Dat wordt steeds belangrijker, ook met het oog op allerlei digitale ontwikkelingen.

Het interview is gepubliceerd in Management Scope, mei 2024.

Picture of Karst Bongers

Karst Bongers

Karst heeft behoorlijke expertise opgebouwd op assessmentvlak en focust zich sinds enkele jaren ook specifiek op de LTP-dienstverlening op senior management/bestuurlijk niveau: Executive Services. Hij adviseert over leiderschapskwesties, met een focus op geschiktheid en professionele ontwikkeling. Je kunt Karst bereiken via K.Bongers@ltp.nl of 06 - 5230 3015.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?