Boudewijn Siemons (Havenbedrijf Rotterdam): ‘Veiligheid moet je elkaar gunnen’

Beeld: Ton Zonneveld

‘Veiligheid is topprioriteit in de haven’, zegt Boudewijn Siemons, coo en sinds afgelopen zomer ook interim-ceo van Havenbedrijf Rotterdam. Om zichzelf meteen te corrigeren. ‘Nee, dat is niet waar. Het is geen prioriteit, het is de basis.’ Als niet iedereen heelhuids thuiskomt – fysiek of psychisch – voelt dat als falen.

Marius de Bruin, Business lead Safety & Integrity bij LTP, ging met Boudewijn in gesprek over veiligheid in de breedste zin van het woord. Want veiligheid en psychologische veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: ‘Zonder psychologische veiligheid überhaupt geen veiligheid. Dat is mijn stellige overtuiging.’ aldus Boudewijn, en daar sluit Marius zich volledig bij aan.

De cijfers tonen de urgentie

De cijfers liegen er niet om: jaarlijks vinden er in Nederland nog (te) veel veiligheidsincidenten plaats op de werkvloer. Die hebben grote impact op het individu, maar ook het team en de organisatie als geheel. De factor mens mag bij deze incidenten niet worden onderschat. Want mensen verschillen én maken het verschil. Lees verder >>

Picture of Marius de Bruin

Marius de Bruin

Marius was werkzaam bij LTP en had een focus op de gebieden veiligheid en integriteit. Begin 2024 maakt hij een nieuwe loopbaanstap. Hij laat interviews, blogs en artikelen achter die in vele gevallen nog steeds actueel en waardevol zijn.

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?