AI Symposium ‘Organizational Neuroscience’ op de VU

Het ‘Institute for Brain and Behavior Amsterdam’ (IBBA) organiseert op 24 mei haar jaarlijkse symposium over ‘Organisatie-Neurowetenschappen’ op de Vrije Universiteit in Amsterdam. LTP-directeur Jan Kwint is een van panelleden die aan het einde van de middag met elkaar in discussie gaan over onder andere de rol van Artificiële Intelligentie in personeelsselectie.

‘Organisatie-Neurowetenschappen’ is een nieuw domein in management- en organisatiegedrag dat de rol van de hersenen en cognitie in gedrag op de werkplek bestudeert. Het doel van dit jaarlijkse IBBA-symposium is om te onderzoeken hoe de neurowetenschap en zijn methodologische toolkit (van hersenscans tot hormonale studies en Artificiële Intelligentie) de theorie kunnen bevorderen en onderzoek kunnen doen naar gedrag in organisaties. Het symposium is onder meer georganiseerd om de academische wereld en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen.

In de presentaties wordt gefocust op de neurale mechanismen die betrokken zijn bij leiderschap, mindset en motivatie, en de neurofysiologie van werkstress. Verder zal de rol van Artificiële Intelligentie en big data bij het meten van persoonlijkheid en personeelsselectie (dat wil zeggen werving) een van de hoofdthema’s zijn.

Het Symposium is kosteloos te bezoeken. Meer informatie over het programma en het inschrijfformulier vind je hier: http://ibba.institute/events/annual-ibba-meeting-organizational-neuroscience/

Picture of Anouk Broersma

Anouk Broersma

Anouk is communicatiespecialist en eventmanager bij LTP. Het organiseren van zowel interne als externe evenementen én het schrijven en redigeren van artikelen behoren tot het leukste van haar werk. Zij heeft een communicatieachtergrond, maar veel affiniteit met psychologie.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?