Ageeth Telleman (51) wordt nieuwe algemeen directeur/bestuurder LTP

Ageeth TellemanDe ervaren bestuurder Ageeth Telleman is na een zorgvuldig selectieproces unaniem door de Raad van Commissarissen gekozen als nieuwe algemeen directeur/ bestuurder van LTP. De aandeelhouder heeft aangegeven haar kandidatuur te steunen. Ageeth Telleman is momenteel Managing Partner bij TwynstraGudde Adviseurs en Managers en eindverantwoordelijk voor Boardroom Consultancy. Sinds 2012 is zij daar in verschillende top- & directiefuncties werkzaam geweest.

Ageeth Telleman volgt Patrick Steenvoorden op die sinds april 2021 voortvarend de rol van interim algemeen directeur heeft vervuld. Telleman start concreet per 1 september maar zal al vanaf 1 juli regelmatig meelopen met het huidige management om de transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

De nieuwe algemeen directeur heeft als belangrijkste taak om LTP op de kaart te zetten als dé meest toonaangevende HR-adviespartner van Nederland. 

Ageeth Telleman vervolgt: “Zowel bij TwynstraGudde als in mijn maatschappelijk werk als voorzitter van de Amsterdamse Sportraad bijvoorbeeld, merk ik hoe belangrijk teamperformance daarbij is. Nieuwe digitale technieken, data-gedreven beslissingen, continue assessments en écht persoonlijk advies zullen onze klanten daarbij heel erg gaan helpen. Het is mij een eer om samen met de ruim 100 HR-professionals bij LTP een positieve bijdrage te kunnen leveren aan die groeiende klantvraag en samen met onze loyale klanten te werken aan intrinsiek beter functionerende teams binnen hun organisaties. En naar mijn stellige verwachting trekt die feiten-gedreven HR-aanpak ook veel nieuwe klanten aan.” 

Renate Eringa – Wensing (voorzitter RvC): “We zijn als RvC verheugd dat Ageeth positief op ons verzoek heeft gereageerd om algemeen directeur en bestuurder van LTP te willen worden. Haar ruime werkervaring in het aansturen van een consultancy adviesorganisatie plus haar bewezen vaardigheid als inspirerend en verbindend boegbeeld, zijn doorslaggevend geweest in die keuze. Als mede haar ruime ervaring met veranderingsvraagstukken, innovatietrajecten en doorontwikkeling van organisaties. Wij danken Patrick Steenvoorden zeer voor zijn voortreffelijke werk als interim-directeur.” 

Op 1 juli start ook Bianca van der Laan (41) in de functie van Director Management Services LTP

LTP versterkt haar managementteam verder met Bianca van der Laan. Een zeer ervaren financieel specialist en registeraccountant, die haar sporen heeft verdiend als auditor en senior manager bij accountantskantoor PwC, als financieel en business controller en manager ICT bij LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland).

Bianca van der LaanBianca van der Laan is een generalist die op basis van heldere analyses bedrijfsprocessen wil verbeteren en samen met verschillende teams de vaak abstracte zaken ook concreet voor elkaar wil krijgen. Eén van de belangrijkste taken voor de komende periode is de management- c.q. stuurinformatie verder optimaliseren en implementeren in de organisatie.

Over LTP

LTP bestaat als betrokken business partner voor het management inmiddels 95 jaar. En haar HR-diensten zijn relevanter dan ooit. Het is een complexe tijd waarin organisaties voor ongekende uitdagingen staan en ultiem wendbaar moeten zijn. De juiste medewerkers zijn altijd de sleutel tot die wendbaarheid en het succes van organisaties. Bedrijven en organisaties krijgen het steeds lastiger om goede medewerkers te vinden en te behouden.

LTP adviseert en helpt haar klanten met de laatste psychologische inzichten en concrete medewerkersdata. Met als enig doel om talent zo goed mogelijk te kunnen identificeren en te laten groeien. Dit doet LTP in alle sectoren en voor een grote diversiteit aan klantvragen; van betrouwbare ‘safety assessments’ tot advisering over de beste samenstelling van executive teams. LTP levert heldere inzichten op individueel, team- en organisatieniveau, en altijd vanuit de unieke context van de opdrachtgever. Voortschrijdende technologie en psychologie gaan daarin hand in hand. LTP biedt haar klanten zo werkbare inzichten ter versterking van de hele HR-cyclus.

Voor meer informatie:

Linda Habits
E: l.habits@ltp.nl
M: 06 – 83 66 23 30

De foto’s van Ageeth Telleman en Bianca van der Laan in dit bericht zijn rechtenvrij. Foto’s in hoge resolutie zijn beschikbaar.

Foto van Redactie

Redactie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?