Case: Talentontwikkeling op individueel niveau

Ontwikkeling van je medewerkers

In deze veranderende wereld is continue talentontwikkeling voor organisaties cruciaal. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op en strategieën veranderen. De workforce moet zodoende mee veranderen om ervoor te zorgen dat je als organisatie duurzaam voorop blijft lopen. Door proactief talentontwikkeling te stimuleren, zorg je voor betrokken medewerkers die kunnen meebewegen met de strategie en uitdagingen van de organisatie.

Het doel: ontwikkeling stimuleren en uitstroom verminderen

Veel organisaties hebben vragen als ‘hoe zorgen we ervoor dat medewerkers inzien welke groeimogelijkheden zij nog hebben, binnen en buiten de huidige functie?’, ‘hoe kunnen we individuele ontwikkeling stimuleren en eigenaarschap hierover vergroten?’ en ‘hoe kunnen we het ontwikkeltraject van medewerkers naar leidinggevenden vormgeven?’.

De achterliggende wens is vaak het vergroten van betrokkenheid, het stimuleren van ontwikkeling en doorgroei binnen de organisatie en het daardoor verminderen van uitstroom. Onder andere organisaties als Boskalis, Sanquin en Salland hebben wij met een ontwikkelaanpak zoals hieronder beschreven verder ondersteund.

Mensen zijn niet langer het kapitaal van de organisatie, mensen zijn de organisatie.

De aanpak: persoonlijk inzicht en eigenaarschap vergroten

  • Het online ontwikkelassessment de Talent Navigator staat centraal. Uniek zijn ontwikkeltips per competentie en directe mogelijkheid tot reflectie in het rapport.
  • Het assessment is gemakkelijk uit te zetten onder grote groepen, overal te maken en kort maar krachtig.
  • In tegenstelling tot vele kleurentesten is dit assessment evidence-based, ontwikkeld door onze eigen research en innovatie-afdeling.
  • De rapportage is direct na afronding zichtbaar, zo kunnen deelnemers meteen aan de slag met de vervolgontwikkeling.

Lancering

Om medewerkers te enthousiasmeren en inspireren, werkt LTP graag mee aan een ‘kick-off’, waarin we medewerkers aan de hand van uitdagende en inspirerende oefeningen aanzetten om over hun ontwikkeling na te denken. Zo maken we het invullen van de Talent Navigator toegankelijk en transparant, zien we dat medewerkers sneller deelnemen en wordt het eigenaarschap over hun ontwikkeling verder vergroot.

Ontwikkelgesprek

Inzicht is de eerste stap, maar hoe zorg je dat er vervolgens ook actie wordt ondernomen? De Talent Navigator voorziet hierin door middel van reflectiemogelijkheid en de koppeling met de feedbackapp Persona.fit. Daarnaast traint LTP regelmatig medewerkers om behulpzame ontwikkelgesprekken te voeren op basis van de inzichten uit het assessment. Deze ‘coaches’ helpen de overige medewerkers om naast de persoonlijke aanleg, óók kennis en ervaring mee te nemen in een geïntegreerd persoonlijk ontwikkelplan. 

Continu inzicht

Met de Persona.fit app, wordt continu inzicht in de eigen ontwikkeling gestimuleerd en feedback vragen én geven gemakkelijk gemaakt. Deze inzichten zijn ook ideale input voor regelmatige check-ins of kwartaalgesprekken met de leidinggevende, om zo ook de ontwikkeling op langere termijn te monitoren. 

Het resultaat: gemotiveerde medewerkers die regie pakken en stappen maken

De Talent Navigator is voor medewerkers een toegankelijke, overzichtelijke tool met aantrekkelijke visuals. Gemakkelijk om te begrijpen en perfect als laagdrempelige opening om verder in gesprek te gaan over ontwikkeling. Zo helpt het enerzijds de medewerker vooruit en anderzijds de organisatie bij het optimaal benutten van aanwezig talent.

Vragen of meer weten over de Talent Navigator?

Nienke Padmos
Nienke Padmos

Client Manager

Naast Boskalis, Sanquin en Salland zijn er nog vele andere organisaties die de Talent Navigator als onderdeel van hun ontwikkelaanpak inzetten. Benieuwd of het online ontwikkelassessment ook interessant is voor jouw organisatie en medewerkers? Plan een half uurtje met een van onze adviseurs: zij laten je graag kennismaken met ons unieke online assessmentplatform en alle mogelijkheden. Of lees onze klantcase op het vlak van teamontwikkeling

We maken graag kennis

Welke contactvorm heeft jouw voorkeur?

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?