Gamified Assessment

Gamified Assessment

Veel organisaties zitten te springen om goede, talentvolle medewerkers. En dat wordt in veel beroepsgroepen alleen maar erger. Werkgevers kunnen er niet meer omheen het werving-en selectieproces zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Een Gamified Assessment biedt kansen!

Klassieke selectieprocessen sluiten niet altijd goed aan bij de belevingswereld van de nieuwe generatie talenten. Bovendien willen organisaties meer dan alleen informatie over iemands persoonlijkheid, ervaring en opleiding.

Veel interessanter is iemands mate van veranderkracht. En eigenschappen als goed kunnen samenwerken, initiatief tonen, snel kunnen schakelen en liefst ook tech savvy. Die eigenschappen wil je dus terugzien in het assessment.

Aandacht voor de candidate experience

Selectieprocedures moeten snel en aantrekkelijk zijn en iets opleveren voor de deelnemer. Hoe positiever de ervaring (candidate experience), hoe beter het imago van de werkgever (employer brand). En dat wordt steeds belangrijker om de beste talenten binnen te halen.

Binnen assessments worden daarom game-elementen ingebouwd, maar natuurlijk wel op zo’n manier dat deze de validiteit van het assessment niet aantasten. Door games toe te passen in assessments worden het bijzondere ervaringen voor de deelnemers.

Het Gamified Assessment is gevarieerd en dynamisch

Een groep kandidaten beleeft op de assessmentdag (op locatie bij de organisatie) een dag uit het leven van bijvoorbeeld een (management)trainee. Het is een unieke ervaring om je een dag te kunnen wanen in je toekomstige functie en bedrijf. Er wordt veel aandacht besteed aan ‘fun’ en jezelf ontwikkelen.

Wat houdt het in?

Iedere deelnemer krijgt bij de start van het Gamified Assessment een telefoon of tablet met daarop hun agenda. Hier krijgen zij ook extra informatie en feedback op binnen. Het bestaat uit verschillende onderdelen. Dit kan per dag, per doelgroep en per organisatie verschillen. De deelnemers ontvangen aan het einde van de dag een rapport met de resultaten.

Een dag uit het leven van een Schiphol-manager

LTP heeft voor verschillende organisaties Gamified Assessments verzorgd, waaronder Schiphol. In MT (2016) stond een interview met Jelderik Schutz, voormalig Manager Talent & Leadership Development bij Schiphol Group.

“Wij wilden erachter komen of de kandidaten bij Schiphol Group pasten. We hebben daarom ook echt een dag uit het leven op Schiphol gesimuleerd, met echte vraagstukken en echt personeel. Door deze opzet bruiste het aan alle kanten.”

Leestip!

Whitepaper over gaming in assessments: leuk, uitdagend én betrouwbaar!

Kandidaten maken écht kennis met de organisatie

Een Gamified Assessment vindt plaats in nauw partnership met de opdrachtgever. Het wordt georganiseerd op locatie bij de betreffende organisatie en het assessment wordt uitgevoerd door LTP-adviseurs en professionals van de opdrachtgever samen.

Kandidaten lopen door het gebouw, proeven de sfeer van het bedrijf en maken kennis met de mensen die er werken. Het is ook een goede gelegenheid om bedrijfspresentaties of workshops aan te bieden. Kandidaten vormen zich zo een realistisch beeld van de organisatie en bedenken of zij hier onderdeel van willen uitmaken.

Wat levert het op?

  • Uitdagende candidate experience
  • Kort, overzichtelijk en valide selectieproces
  • Eindrapport met de resultaten van de dag
  • Een direct besluit of een kandidaat wordt aangenomen of niet
  • Fun en aandacht voor zelfontwikkeling
  • Versterking employer brand

Meer weten of een offerte op maat?

Voor verschillende grote organisaties hebben wij gamified assessments verzorgd, bijvoorbeeld bij (trainee)selectiedagen. Wil je hier meer over horen of een offerte op maat ontvangen? Vul het contactformulier in op deze pagina en wij nemen snel contact met je op. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen via 020 – 30 50 400 of info@ltp.nl. Wij staan voor je klaar!

Betrouwbare partner

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al 90 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Lees verder »

Wil je een offerte ontvangen of heb je een vraag?
Onze adviseurs helpen je graag verder.

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?