Online integriteitsassessment ‘Culture Fit’

Online assessment met focus op het thema integriteit

Medewerkers van succesvolle organisaties zijn misschien divers in karakter en drijfveren, maar matchen juist wel qua houding, gedrag en moreel kompas met de organisatie. Integriteit in cultuur en samenwerking is dan ook een belangrijke factor voor succes in teams en organisaties. Ontdek onze unieke aanpak die op boeiende en eerlijke wijze integriteitsrisico’s in kaart brengt.

Het belang van integriteit 

Integriteit gaat niet over gedrag dat evident goed of fout is: het betreft de manier waarop iemand omgaat met morele dilemma’s in de werksituatie. Ook gaat het niet alleen om crimineel gedrag, zoals diefstal. Het vertonen van negatief gedrag richting collega’s, het eigenbelang centraal stellen en het nemen van onethische beslissingen zijn ook onderdeel van het ‘moreel kompas’.

Integriteit is naast werk- en denkniveau een van de beste voorspellers van succesvol gedrag in een functie. Door inzicht in integer handelen kan onnodige kosten en andere schade voorkomen. Een (toekomstige) medewerker direct bevragen of diegene integer is, werkt echter niet. Ook niet via een vragenlijst. Daar ligt het onderwerp te gevoelig voor. LTP heeft daarom de ‘Culture Fit’ ontwikkeld, een online gamified assessment.

De Culture Fit is in te zetten als onderdeel van een selectietraject, maar ook voor inzicht, ontwikkeling en bewustwording. Zeer relevant voor functies waarin integriteit een belangrijke risicofactor vormt en je het thema bespreekbaar wilt maken binnen teams.

Building Docks: onze unieke simulatie

Onderdeel van het online assessment is de simulatie ‘Building Docks’, die op aantrekkelijke wijze het moreel kompas in kaart brengt. Deze simulatie is ontwikkeld door LTP in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam, na vier jaar wetenschappelijk onderzoek.

In Building Docks is de deelnemer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een havengebied. De simulatie is opgebouwd uit diverse lagen, die op verschillende manieren bijdragen aan de meting van integriteit. Door de opzet en de verhaallijn vergeten de deelnemers dat zij een test doorlopen. Zij vinden het vooral heel leuk om te doen!

Building Docks is uitgebreid gevalideerd, heeft een bewezen predictieve validiteit en is zo ontwikkeld dat deelnemers minder sociaal wenselijke antwoorden dan bij bestaande instrumenten. Dit is van cruciaal belang wanneer je integriteitsrisico’s in kaart wilt brengen. 

Integriteit meten via een assessmentgame

Wat houdt het in?

De Culture Fit duurt 1 à 1,5 uur en omvat twee delen: 

  • Online assessment de Talent Fit: inzicht in de sterke punten en aandachtspunten van de (potentiële) medewerker, competenties en veranderkracht.
  • Building Docks: gedurende de simulatie worden persoonlijkheidskenmerken gemeten die onder andere van invloed zijn op het moreel kompas.  

Wat is de investering?

Hieronder vind je de kosten van de Culture Fit. Het betreft een staffel die volloopt gedurende 12 maanden. Of er kan een licentie worden afgenomen (onbeperkt gebruik van de Culture Fit).

1-20 units: € 435,-
21-50 units: € 365,-
51-200 units: € 285.-
>200 units: € 215,-

De testomgeving van de Culture Fit wordt gepersonaliseerd. Met het logo van jouw organisatie, e-mailberichten op maat, etc. De kosten hiervoor zijn € 280,- (inclusief het inbouwen van maximaal 3 functieprofielen). N.B. Al onze tarieven zijn exclusief 21% btw.

Wat levert het op?

Het Culture Fit rapport omvat een uitgebreide profielschets, plus inzicht in de talenten, de best passende werkomgeving en de integriteitsrisico’s van een (toekomstige) medewerker. Het assessment biedt hiermee waardevolle input voor een selectietraject, maar ook voor ontwikkeling door integriteit bespreekbaar te maken binnen teams en organisaties.

Medewerkers die qua persoonlijkheid en gedrag goed passen bij de organisatie dragen bij aan meer onderling vertrouwen, goede werkprestaties en een effectieve samenwerking. Daarentegen zal iemand die niet goed matcht de nodige risico’s met zich meebrengen, zoals een slechte werksfeer, wantrouwen en verminderde motivatie in het team.

Vraag vrijblijvend een demo of offerte aan!

Wil je een demo ontvangen, offerte aanvragen of eerst nog even verder praten met een adviseur? Vul het contactformulier in op deze pagina en wij komen in actie! 

Betrouwbare partner

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al bijna 100 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Lees verder »

Focus op kwaliteit

LTP scoort 95,6% op klanttevredenheid​
Wil je een offerte ontvangen of heb je een vraag?
Onze adviseurs helpen je graag verder.
Om wat voor functie(s) gaat het?
Wil je een demo ontvangen?
Leaflet
Gemakkelijk en overzichtelijk: alles over de LTP Culture Fit samengevat

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?