Snel méér inzicht
met onze self-service tools

Verklein de kans op een mis-hire en ga voor een eerlijker en meer biasfree selectieproces, betere onboarding én effectieve ontwikkeling van medewerkers met de inzichten uit een online assessment.

Wil je graag weten of een sollicitant geschikt is voor een functie of past bij de organisatie? Inzicht krijgen in iemands persoonlijkheid en groeipotentieel? Een competentietest of capaciteitentest inzetten? Met de self-service tools van LTP zet je vanuit één platform allerlei soorten online assessments in voor verschillende doeleinden. Gemakkelijk en snel, tijd- en plaatsonafhankelijk.

Nieuwsgierig naar de inzichten die dit oplevert? Ontdek het zelf met ons interactieve voorbeeldrapport!

Wat is een online assessment?

In het kort: met een online assessment (e-assessment) krijg je snel en objectief méér inzicht in iemands talenten, potentieel en competenties. Het is een psychologisch onderzoek dat bestaat uit online competentietesten en/of online capaciteitentesten. Hiermee geeft het inzicht in specifieke competenties (passend bij jouw vraagstuk), persoonlijkheid en intelligentie, maar bijvoorbeeld ook zaken als integriteit, leiderschap en meer. 

LTP heeft een zeer gebruiksvriendelijk, state-of-the-art assessmenttool ontwikkeld. Men kan hierin gemakkelijk online assessments op maat maken en uitsturen, gepersonaliseerde reminders versturen en rapportages inzien en (na goedkeuring kandidaat) doorsturen.

Waarom een online assessment inzetten?

Een online assessment is ideaal om uit een grote groep sollicitanten de beste kandidaten te identificeren, op basis van vooraf gestelde selectiecriteria. Daarnaast zijn de inzichten uit het assessmentrapport zeer geschikt als input voor selectie- en ontwikkelgesprekken met medewerkers. Door de psychologische inzichten op individueel niveau vervolgens samen te voegen, ontstaat ook een unieke set aan (voorspellende) data voor vraagstukken op team- en organisatieniveau. Een online assessment is dus zeer geschikt voor uiteenlopende doeleinden en gemakkelijk in te zetten vanuit het intuïtieve, self-service assessmentplatform. 

Meer en meer organisaties zien het als goed werkgeverschap om een e-assessment niet alleen als onderdeel van een eerlijk en objectief selectieproces in te zetten, maar ook aan te bieden aan de medewerker: een assessment is niet per se een toets, test of onderzoek, het geeft (nieuwe) medewerkers ook inzichten en handvatten voor persoonlijke ontwikkeling.

Uitgebreide mogelijkheden met de assessmenttool

Bij LTP kan de uiteindelijke omvang van het online assessment door de opdrachtgever zelf worden bepaald. Denk aan enkel inzicht in competenties of capaciteiten, maar ook combinaties en add-ons op thema’s zoals veiligheid en leiderschap. Voor zowel selectie- als ontwikkeldoeleinden. En dit allemaal georganiseerd binnen één assessmenttool. Zo behoud je als opdrachtgever de flexibiliteit! 

Om vraagstukken op team- en organisatieniveau te beantwoorden, kan individuele psychologische data worden samengevoegd en zelfs verrijkt met data uit de eigen organisatie.

De voordelen van een online assessment

Wat kost een online assessment?

De kosten voor een online assessment hangen af van het aantal assessments dat er tegelijkertijd wordt afgenomen. De prijs van een online assessment varieert tussen €75,- en € 305,-. Onze adviseurs denken graag met je mee! Neem gerust contact op. 

Een constante focus op kwaliteit

Als psychologisch adviesbureau maakt LTP al ruim 95 jaar inzichten vanuit de psychologie toegankelijk en toepasbaar voor organisaties. Met behulp van onze innovatieve (online) assessments én de inzet van ervaren business psychologen. Met een constante nadruk op innovatie en kwaliteit. Dat deze aanpak gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de klanttevredenheidsscore van 95,6%!

Aan de slag!

Nieuwsgierig? Vraag hier direct vrijblijvend een offerte aan, om inzicht te krijgen in ons advies en de kosten specifiek voor jouw vraagstuk. Of vraag hier een interactief voorbeeldrapport aan en ontdek de meerwaarde van een online assessment zelf. 

Focus op kwaliteit

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?