Integriteitsassessment met live interactie

Dit integriteitsassessment is geschikt voor (top)managers en andere rollen waarin integriteit een afbreukrisico is. Het assessment biedt inzicht in iemands persoonseigenschappen, potentieel en veranderkracht, maar de focus ligt op integriteitsrisico’s en mogelijke ontsporingen die kunnen optreden wanneer iemand onder druk komt te staan, of zich voor lastige dilemma’s geplaatst ziet.

Hoe gaat iemand om met morele dilemma’s in de werksituatie?

Integriteit op de werkvloer gaat niet over gedrag dat evident goed of fout is. Het is onlosmakelijk verbonden aan de context waarin iemand functioneert. Niemand kan precies voorspellen of iemand in de toekomst wel of niet de fout in zal gaan. Wel is het mogelijk om op basis van een persoonlijk profiel een risico-indicatie te geven. Het gaat over de manier waarop iemand omgaat met morele dilemma’s in de werksituatie.

LTP heeft daarom een aanpak ontwikkeld die inzicht geeft in iemands ‘moreel kompas’. Wij maken inzichtelijk wat iemand – gezien zijn of haar persoonlijkheid – voor keuzes maakt bij morele kwesties. Ziet iemand überhaupt in dat het een morele kwestie betreft? Welke mechanismen hanteert hij of zij in het omgaan met deze kwesties? Kent iemand zijn of haar valkuilen?

Wat levert het op?

Met een integriteitsassessment geeft geven wij niet aan of iemand ‘integer’ is of niet. Wel bieden wij inzicht in integriteitsrisico’s en mogelijke ontsporingen. De factoren die we hiervoor in kaart brengen, hebben een wetenschappelijk fundament. Met dit assessment krijg je een expert oordeel en onafhankelijk advies over kwaliteit en potentieel, met speciale aandacht voor integriteitsrisico’s en mogelijke ontsporingen.

Zowel kandidaten als opdrachtgevers krijgen toegang tot het assessmentrapport via een beveiligde portal. De opdrachtgever uiteraard pas na goedkeuring van de kandidaat. 

Wat houdt het in?

Niet alleen geeft het assessment inzicht in iemands persoonlijkheidsprofiel, intelligentieniveau, talenten, ontwikkelpunten, veranderkracht en mogelijke ontsporingen, óók wordt in kaart gebracht door welke principes iemand zich laat leiden bij het omgaan met ethische dilemma’s.

De kern van het integriteitsassessment is een uitgebreid, diepgaand interview. In het eerste deel gaat de psycholoog in op motieven en drijfveren en het persoonlijk pad dat de deelnemer tot dan toe heeft gelopen. Het tweede deel richt zich specifiek op integriteit, en vindt plaats op basis van een beproefd door LTP ontwikkeld stramien.

Betrouwbare partner

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al bijna 100 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Daarnaast heeft LTP dit jaar de ISO/IEC 27001 certificering ‘Information Security Management’ behaald.

Wil je meer informatie?

Wil je een voorbeeldrapport inzien, een offerte ontvangen per e-mail of persoonlijk contact met een van onze adviseurs? Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met je op. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen via 020 – 30 50 400 of info@ltp.nl.

Focus op kwaliteit

LTP scoort 95,6% op klanttevredenheid​
Wil je een offerte ontvangen of heb je een vraag?
Onze adviseurs helpen je graag verder.
Om wat voor functie(s) gaat het?

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?