Assessment op afstand

Een efficiënte en veilige oplossing in deze tijd van social distancing. Doeltreffend en eenvoudig online in te plannen!

Interviewen op afstand: het online interview

Een assessment op afstand: geboren vanuit de nood om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar inmiddels een veelgebruikte en populaire assessmentmethode. Ook voor de pandemie werd een assessment op afstand met enige regelmaat gebruikt bij internationale kandidaten, maar tegenwoordig zien steeds meer opdrachtgevers de voordelen ervan in.

  • Gemakkelijk online in te plannen.
  • Interview en simulaties verlopen via een beveiligde videoverbinding.
  • Onze IT-infrastructuur waarborgt de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de data en onze systemen.
  • Online testen en vragenlijsten via ons platform. 100% betrouwbaar en valide.
  • Zeer positieve ervaringen, zowel voor klant als deelnemer aan het assessment.

Het programma blijft gelijk aan een assessment op locatie bij LTP

De capaciteitentests en vragenlijsten worden door de deelnemer ingevuld via een beveiligde assessmentportal. Dit kunnen zij doen op een zelfgekozen moment, waardoor dit als minder belastend wordt ervaren. Er wordt vanzelfsprekend wel een deadline gegeven. Het interview, rollenspel en/of business case vinden plaats via een videolink (Microsoft Teams). Ook feedback wordt via deze videolink gegeven.

Voor zowel de assessmentportal als voor Microsoft Teams ontvangt de deelnemer per e-mail inloggegevens. Er staat een team adviseurs klaar om hen hierbij te ondersteunen.

Lees hier verder over de procedure bij een assessment op afstand »

In de eigen, vertrouwde omgeving

Het interview op afstand is net zo impactvol, of zelfs nog meer. Uit onze ervaring blijkt dat deelnemers aan een assessment op afstand zich zelfs wat gemakkelijker kwetsbaar durven opstellen. Dit komt omdat zij thuis zijn, in een vertrouwde omgeving.

Assessmentdeelnemers worden goed begeleid

Net zoals bij een assessment op locatie worden deelnemers goed begeleid. Zij ontvangen heldere informatie over de gang van zaken, kunnen vooraf oefenen met tests en weten waar zij terecht kunnen met vragen.

Geschikt voor ieder assessment

Al onze assessments zijn op afstand beschikbaar, zonder afbreuk aan betrouwbaarheid en validiteit. Onze assessmenttechnieken worden regelmatig getoetst door onze kwaliteitscommissie. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op via 020 – 30 50 400 of info@ltp.nl, onze adviseurs vertellen je graag meer!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wil je jouw vraag bespreken met een van onze adviseurs? Vul je gegevens in en wij komen in actie!

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?