Webinar ‘Selecteren met gelijke kansen’

Dinsdag 18 juni 2024 – 10:15 tot 11:30 uur

Veel organisaties passen al elementen van objectieve werving en selectie toe, maar hebben dit (nog) niet volledig geïntegreerd in hun proces. Zonder regulering vanuit de overheid (zie dit artikel), is het aan onszelf om hierin stappen te zetten. LTP helpt je vanuit de psychologie én met praktische tips en acties op weg.

  • Gratis webinar 18 juni | 10:15 – 11:30 + 15 minuten Q&A
  • Voor iedereen die in diens rol te maken heeft met de thema’s inclusiviteit en diversiteit. Recruiters, directeuren, hiring managers, diversity officers etc.
  • Ontvang na afloop ons trendpaper met stappenplan!

Voorkomen van discriminatie

Hoewel organisaties het belangrijk vinden om tijdens het wervings- en selectieproces gelijke kansen te bieden en discriminatie tegen te gaan, laten wetenschappelijke studies zien dat discriminatie, zij het vaak onbewust, nog steeds een significante rol speelt. Helaas worden kandidaten vaak nog beoordeeld op een subjectieve ‘klik’, terwijl psychologisch onderzoek herhaaldelijk heeft aangetoond dat dit leidt tot selectie op basis van vooroordelen en stereotypen.

Objectieve selectiecriteria, gebaseerd op competenties en vaardigheden, zijn essentieel om discriminatie te voorkomen. Niet alleen draagt dit bij aan duurzame inzetbaarheid en het behoud van talent binnen de organisatie, maar het kan ook leiden tot een grotere diversiteit aan reacties op vacatures. Kortom: beter voor het individu én organisaties. 

Aan de slag: webinar selecteren met gelijke kansen

Vanuit psychologisch, sociaaleconomisch en maatschappelijk oogpunt is het zorgwekkend dat vele organisaties objectieve werving nog niet volledig hebben geïntegreerd in hun wervings- en selectieproces. Als recruiter, directeur, hiring manager of diversity officer heb je mogelijkheid om hier verandering in te brengen.

In dit webinar laten Marian de Joode en Rosa Westerhuis zien hoe jij (en daarmee jouw organisatie) objectievere, vrij van vooroordelen, eerlijkere en daardoor betere selectiebeslissingen kan nemen. 

Wat komt onder andere aan bod:

  • Waarom het zo zonde is dat de wet gelijke kansen die arbeidsmarktdiscriminatie tegen zou moeten gaan, verworpen is door de Eerste Kamer;
  • Hoe een objectieve selectieprocedure jouw organisatie kan helpen om de beste talenten te selecteren;
  • Wat de onderdelen van een objectief selectieproces zijn;
  • Hoe je dat kunt implementeren in jouw organisatie.


Deelnemers ontvangen onze trendpaper ‘Selecteren met gelijke kansen’ met een helder stappenplan om een objectief selectieproces in te richten waarmee jij de beste kandidaat selecteert en íedereen een eerlijke kans krijgt!

Meld je gratis aan

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op deze pagina. Direct na aanmelding ontvang je een bevestiging. Heb je geen e-mail ontvangen? Neem dan contact met ons op, en wij controleren of je aanmelding goed is doorgekomen.

Ons team staat voor je klaar

Wil je meer informatie over het webinar? Heb je een vraag over het implementeren van een objectief selectieprocesWil je even sparren over selectie- of ontwikkelvraagstukken? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je uiteraard graag verder.  

Team LTP

Aanmeldformulier
Meld je hieronder aan en verzeker je van deelname aan het webinar.

Pijnlijk, maar nog steeds actueel

Heb jij een Nederlandse achternaam? Dan heb je nog steeds 60% meer kans om door een selectieprocedure heen te komen.

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?