Webinar: Integriteit - morele dilemma's op de werkvloer

Vergroot werksucces: maak integriteitsrisico’s inzichtelijk en bespreekbaar

integriteit - morele dillema's op de werkvloer
Het belang van integriteit

Onderzoek toont aan dat integriteit (naast werk- en denkniveau) één van de belangrijkste voorspellers is van werksucces. Daarnaast is een match qua houding, gedrag en moreel kompas met de organisatie goed voor onderling vertrouwen, betere werkprestaties én een effectievere samenwerking. Integriteit wordt dan ook vaak als een belangrijke eigenschap gezien voor medewerkers.

Integriteitsrisico's inzichtelijk maken

Toch krijgt integriteit vaak nog niet de aandacht die het verdient. Het is een complex begrip en gevoelig voor sociaal wenselijke antwoorden wanneer je mensen op dit onderwerp bevraagt. De vraag is dan ook: hoe kan je integriteitrisico’s inzichtelijk maken? En hoe kan je deze inzichten vervolgens inzetten bij effectieve werving en selectie? Of bij het bespreekbaar maken van het thema integriteit binnen teams en de organisatie? 

In situaties waarin wetten en regels geen uitsluitsel geven en zich dilemma’s voordoen, laten mensen met een sterk gevoel voor integriteit zich in hun overwegingen en handelen leiden door een eigen moreel kompas. Dit morele kompas wordt beïnvloed door iemands persoonlijkheidseigenschappen; hoe oprecht, rechtvaardig, bescheiden en ongevoelig voor status iemand is.

In dit webinar

Onze Business Psychologen zullen hier tijdens het webinar een antwoord op geven. Kom meer te weten over integriteit in bredere zin, het belang van integriteit voor organisaties en hoe je hier als organisatie mee aan de slag kunt om effectiviteit te verhogen. Ook komt de unieke simulatie ‘Building docks’ aan bod, die in samenwerking met de Vrije Universiteit is ontwikkeld.

Meld je gratis aan!
Dit gaat gemakkelijk en snel via het aanmeldformulier op deze pagina. Direct na aanmelding ontvang je een bevestiging. Heb je geen bericht ontvangen? Neem dan contact met ons op, dan controleren we gelijk of jouw aanmelding goed is doorgekomen.

De training wordt afwisselend verzorgd door: Floor Lina, Marian de Joode en Rosa Westerhuis.

Aanmeldformulier

Vul onderstaande gegevens in. Je ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging van jouw aanmelding.

Integriteit meten via een assessmentgame
Fragment uit assessmentgame Building Docks

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?