Gratis webinar ‘Veilig werken & veiligheidscultuur’

veilig werken en veiligheidscultuur

Het aantal veiligheidsincidenten en -ongevallen blijft schrikbarend hoog en neemt alsmaar toe. De achtergrond van deze incidenten en ongevallen is divers, maar menselijk handelen (of het gebrek hieraan) is – hoe cru dit ook klinkt – de meest voorkomende oorzaak.

Mensen verschillen in hoe zij veiligheid interpreteren

Mensen verschillen in de mate waarin zij in staat zijn om risico’s in te schatten en veilig te handelen, in hoe zij omgaan met druk of werken onder druk en in hoeverre zij geneigd zijn om zich aan de regels te houden. Het versterken van de veiligheidscultuur heeft daarom voor veel organisaties prioriteit. Ook willen zij de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers vergroten. De factor mens is hierbij bepalend.

Inzichten in gedrag

Zodoende is het interessant om meer inzicht te krijgen in het gedrag van mensen. Bijvoorbeeld in hoe (potentiële) werknemers omgaan met ineens oplopende werkdruk (hectiek) of met verandering. Ook in termen van capaciteiten en vermogens verschillen mensen. Beschikt iemand over de gewenste kwaliteiten en vaardigheden voor een specifieke rol? En wat zijn iemands sterke kanten, kansen, aandachtspunten en risico’s vanuit veiligheidsperspectief? Welke negatieve teamdynamieken herkennen medewerkers en hoe krijg je dit vervolgens omgedraaid?

In dit webinar: versterken van de veiligheidscultuur

In dit interactieve webinar gaan we in op al deze vragen en nemen we jullie mee in de wereld van het ontwikkelen en versterken van een veiligheidscultuur. Hoe start je hiermee en hoe krijg je mensen mee? We delen niet alleen psychologische inzichten maar sluiten ook aan bij de praktijk van alledag.

Meld je gratis aan! 

Dit gaat gemakkelijk en snel via het aanmeldformulier op deze pagina. Direct na aanmelding ontvang je een bevestiging. Geen mail ontvangen? Neem contact op, wij controleren gerust even voor je of je aanmelding goed is doorgekomen.

Ons team staat voor je klaar

Wil je meer informatie over dit webinar? Of hoe LTP/TestNed jou kan helpen bij veiligheidsvraagstukken? Vul het contactformulier in of neem contact op met Ruben Simons (r.simons@ltp.nl), consultant Veiligheid. 

Aanmeldformulier

Vul onderstaande gegevens in. Je ontvangt zo snel mogelijk een bevestiging van jouw aanmelding.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?