Vitale teamleiders: hoe kan de teamleider met energie zijn of haar werk blijven doen?

Voor wie is het bestemd?

Teamleiders in de zorg.

Bij welke vraagstelling?

In deze functie is de druk van alle kanten groot. Hoe kan de teamleider vitaler, met energie zijn of haar werk blijven doen?

Wat levert het op?
  • Effectief kunnen omgaan met het spanningsveld van de rol als teamleider.
  • Zicht op de sterke en aandachtspunten.
  • Inzicht in de wisselwerking met de eigen persoonlijkheidsfactoren.
  • Vaardigheden om vitaler om te kunnen gaan met lastige situaties.
  • Leren hoe je een situatie zelf meer kunt beïnvloeden.
 
Hoe werkt het?

De teamleider bevindt zich – gezien zijn of haar rol in het team – eigenlijk altijd in een spanningsveld. De teamleider heeft dagelijks te maken met professionals die vanuit hun eigen perspectief en soms met verschillende belangen, met hart en ziel hun werk doen. Dit vraagt een flinke dosis stijlflexibiliteit en vaak veel energie. In een korte sessie helpen wij de teamleider om deze complexe rol vitaal en effectief te blijven vervullen.

De teamleider bereidt zich voor door gericht na te denken welke situaties hem of haar nodeloos veel energie kosten. De teamleider brengt eigen situaties in en die bespreken we op een gestructureerde manier. De adviseur vervult hierbij een rol als sparringspartner.

Gezamenlijk wordt de relatie gelegd naar onderliggende persoonlijkheidsfactoren en eventuele belemmerende overtuigingen. Vervolgens oefenen we de situatie en geven feedback en adviezen. De teamleider stelt vervolgens zelf een kort reflectieverslag op.

Tijdsinvestering

Sessie van 2 uur en optioneel een terugkomsessie.

Wil je meer informatie?

Vul het contactformulier in of neem direct contact op met Django Hessels, Branchemanager Gezondheidszorg bij LTP: 06 – 24 93 26 99 of D.Hessels@ltp.nl

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wil je jouw vraag bespreken met een van onze adviseurs? Vul je gegevens in en wij komen in actie!

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?