Selectie-assessments met duurzame impact

Voorkom mis-hires en investeer in een eerlijker en effectiever selectieproces met LTP

Goede, competente medewerkers zijn essentieel voor iedere organisatie. Maar hoe selecteer je de juiste medewerkers? Steeds vaker wordt hiervoor een selectie test – oftewel een selectie assessment – ingezet als onderdeel van de sollicitatie. Voor een objectieve, toekomstbestendige selectiebeslissing. 

Inzicht in talent

Een (online) selectie assessment (geschiktheidsassessment) geeft je inzicht in iemands talenten, potentieel en risico’s. Zo kun je objectief bepalen of een kandidaat geschikt is voor de functie. Heeft de kandidaat de juiste competenties specifiek voor de functie? Is er een match met de organisatie- en werkcultuur? En hoe zit het met veranderkracht, het thuiswerkprofiel en ontwikkelbaarheid van de sollicitant?

Nieuwsgierig hoe de inzichten vanuit een selectie test / selectie assessment in een rapportage worden weergegeven? Ontdek het zelf met ons interactieve voorbeeldrapport!

De voordelen van een selectie assessment

LTP heeft als assessmentbureau bijna 100 jaar kennis en ervaring met het testen van kandidaten. Onze high-end assessments zijn bij kleine én grote organisaties al een vast onderdeel van een eerlijker en effectiever selectieproces.

Welke selectie-assessment zet jij in? 

Er zijn verschillende opties mogelijk. Zo kan je kiezen voor een online assessment (waarbij je zelf de resultaten interpreteert) of een assessment met inzet van een business psycholoog (die een adviesrapport schrijft). Daarnaast ontwikkelde LTP diverse specialistische assessments, zoals het executive assessment, veiligheidsassessment of integriteitsassessment. Zo is er altijd een selectie assessment dat past bij jouw vraagstuk.

Focus op kwaliteit

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?