Executive Assessment

LTP Executive Services
Verhelder, objectiveer en vergemakkelijk beslissingen over de belangrijkste leiderschapsposities binnen uw organisatie met een Executive Assessment. Wij begrijpen: context is key, daarom brengen we deze tijdens het assessment optimaal scherp in beeld.

Een toekomstbestendige organisatie

Het topmanagement van organisaties staat onder enorme druk. In een tijd van crisis en disrupties moet het de continuïteit van de organisatie borgen en deze toekomstbestendig maken. Er moet nú geleverd worden, terwijl stakeholders binnen en buiten de organisatie kritisch toekijken. Om als organisatie relevant te blijven, is het dus van vitaal belang dat het bestuur en senior management de organisatie veranderkrachtig maken. Maar hoe veranderkrachtig is de top zelf eigenlijk? Kan het vernieuwing brengen? En hoe kan aanwezig potentieel het beste worden ‘aangesproken’? 

Het Executive Assessment biedt hierin uitkomst: inzicht en aandacht van het hoogste niveau, contextgericht, voor objectief en onafhankelijk advies.

"De deelnemer wordt met alle egards behandeld; onze adviseurs zijn meester in het hanteren van de respectvolle confrontatie. Het Executive Assessment wordt dan ook gezien als een waardevolle ontmoeting met impact."

Een Executive Assessment inzetten?

Het Executive Assessment is uitermate geschikt voor vraagstukken op het vlak van benoeming en selectie, individuele ontwikkeling en als startpunt van leiderschapsontwikkeling voor executive teams.

Enkele voorbeeldvragen: Is de beoogde kandidaat in staat om de voorliggende opdracht op de gewenste wijze te vervullen, geplaatst tegen de huidige organisatiecontext? Kan dit lid uit het senior managementteam de stap maken naar de executive board? Waar ‘staan’ wij als board? Waar liggen onze kansen, wat zijn de aandachtspunten en risico’s – individueel en als gremium? En hoe brengen wij dit laagdrempelig, maar snel en impactvol in beeld?

De stappen van het Executive Assessment

De scope van de vraagstelling en gevoeligheid van de opdracht worden bepaald. De geïdentificeerde stakeholders, die als informanten fungeren, worden in overleg met u als opdrachtgever vastgesteld en geïnterviewd. Op deze manier brengen wij de organisatie- en functiecontext vanuit verschillende perspectieven in kaart. De rode draad hierin wordt samengevat en weergegeven in de latere rapportage. Een gedegen contextanalyse is onontbeerlijk om optimaal rendement uit een Executive Assessment te halen.

In de basis bestaat het assessment uit vragenlijsten en tests gericht op drijfveren, integriteit, persoonlijkheid en aanleg, een diepte-interview en meerdere opdrachten passend bij het functieniveau. Vanzelfsprekend zetten wij onze meest ervaren senior adviseurs in, die vertrouwd zijn met board dynamics en governance

Het Executive Assessment is altijd een hoogwaardige maatwerkaanpak. De opdrachtbepaling en contextanalyse bepalen de definitieve inhoud van het programma: welke opdrachten worden ingezet? Hoe uitgebreid is de contextanalyse? Zetten we 1 of 2 adviseurs in bij het diepte-interview? Veelal maken we onderscheid tussen:

  1. Executive assessment voor directeuren, strategisch management en senior leadership: hoogwaardige maatwerkaanpak met inzet van 1 of 2 senior adviseur(s).
  2. Executive assessment voor C-level, bestuurlijke posities en executive leadership: onze meest hoogwaardige maatwerkaanpak met de inzet van altijd 2 senior adviseurs en 2 informanten vooraf. 

Binnen 5 werkdagen na het assessment wordt door de betrokken senior adviseur(s) de rapportage opgesteld. Deze wordt altijd eerst nabesproken met de kandidaat. Na goedkeuring wordt het rapport ook beschikbaar voor de opdrachtgever en persoonlijk toegelicht door de adviseur. 

Het adviesrapport van het Executive Assessment bevat waardevolle informatie voor een goede onboarding en concrete aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling. Wij ondersteunen u hier graag bij. Lees meer over Executive Coaching »

Of is er behoefte aan follow-up met het team? Specifiek voor besturen, directies en senior managementteams heeft LTP Executive Services de ‘New Leadership Scan’ ontwikkeld. Lees verder »

Betrouwbare partner

Vergroot de impact en wendbaarheid van uw topmanagement met LTP Executive Services (onderdeel van LTP). Wij ondersteunen en begeleiden bij HR-vraagstukken op het hoogste niveau door talent, potentieel en risico’s van uw (toekomstige) leiders inzichtelijk te maken. In onze aanpak verbinden we het oude met het nieuwe: onze bijna 100 jaar aan kennis en ervaring met de nieuwste inzichten en aanpakken op het gebied van assessments.

Voorbeeldrapport ontvangen of meer informatie?

Wilt u een voorbeeldrapport inzien, een offerte ontvangen of verder doorpraten over assessments of onze visie op leiderschap? Vul het contactformulier in of neem direct contact op met Karst Bongers, Business Partner LTP Executive Services: k.bongers@ltp.nl // 06 – 52 30 30 15 // 020 – 30 50 499.

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?